Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΕΥΒΟΙΑΣΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΛΩΝΑ
Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Θήβας ___/___, Βιβλ. Σωμ. 23/2002
ΜΕΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
τηλ. 6936634665, email: synfarmeva@gmail.com, fax: 2105247494
Αριθμ. Πρωτ. 82                                                                                             Θήβα 31/07/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Παρασκευή, τελευταία μέρα του Ιούλη, η εταιρεία προχώρησε σε απολύσεις συναδέλφων (5 τον αριθμό, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε), δύο σίγουρα από την παραγωγή. Απολύθηκαν συνάδελφοι μετά από αρκετά χρόνια δουλειάς στην εταιρεία χωρίς να έχουν δημιουργήσει πρόβλημα.
Οι απολύσεις των συναδέλφων μας έρχονται να προστεθούν στις αναγκαστικές άδειες που είχαν δοθεί σε τμήματα πριν μερικές μέρες καθώς και στο πρόσφατο περιστατικό των ημερών του καύσωνα όπου με ευθύνη της εταιρίας η μεταφορά του προσωπικού γίνονταν με λεωφορείο που δεν είχε κλιματισμό. Σημειωτέο ότι στο συγκεκριμένο λεωφορείο επέβαινε και ο συνάδελφος πρόεδρος του Συνδικάτου μας με σοβαρό πρόβλημα υγείας που είναι γνωστό στην εταιρία. Παρά τις επίμονες παρεμβάσεις που κάναμε η εταιρία επέμεινε στην μεταφορά χωρίς κλιματισμό!!!.
Για πολλοστή φορά, η μεγαλοεργοδοσία της ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ δείχνει το βάρβαρο πρόσωπό της, την αδιαφορία της για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Προκειμένου να γλιτώσει ψίχουλα, συνεχίζει να χρησιμοποιεί ένα παλιό μέσο για τη μεταφορά των εργαζόμενων και δε διστάζει να ρισκάρει την υγεία τους. Ταυτόχρονα, προχωρά σε απολύσεις μόνιμων εργαζόμενων, για να μειώσει κι άλλο το «κόστος», αξιοποιώντας, προφανώς, άλλες πιο φτηνές και ευέλικτες μορφές εργασίας. Δεν είναι τυχαία, εξάλλου, η στενή της συνεργασία με τα δουλεμπορικά των εργολάβων.
Όλα για το κυνήγι του κέρδους, λοιπόν. Γι’ αυτούς είμαστε αναλώσιμοι, μας βλέπουν ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπους. Γι’ αυτό μας θέλουν όλο και πιο φτηνούς. Γι’ αυτό και οι κυβερνήσεις, η Ε.Ε., ως συνεπή πολιτικά επιτελεία της μεγαλοεργοδοσίας, των μεγαλοεπιχειρηματιών, νομοθετούν αδιάκοπα, για να περικόπτουν δικαιώματα από τους εργαζόμενους και να δίνουν περισσότερα προνόμια στους κεφαλαιοκράτες. Αυτό το περιεχόμενο έχει και η νέα αντεργατική λαίλαπα, που συνεχίζει την προηγούμενη, με παραπέρα χτύπημα στους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, με σχέδια για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων.

Σε όλα αυτά σας καλούμε να αντισταθείτε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συσπείρωση στο Συνδικάτο και την οργάνωση της πάλης. Όλοι μαζί να απαιτήσουμε από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις απολύσεις. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά και την ικανοποίηση των αναγκών μας. Γιατί στο κάτω – κάτω εμείς, με τον ιδρώτα μας, παράγουμε τον πλούτο και σε εμάς ανήκει.