Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  567                                                                                              


    Αθήνα 25/11/2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣυναδέλφισσες – συνάδελφοι, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΤΕΑΥΦΕ,

Η Διοίκηση του Επαγγελματικού – ΝΠΙΔ, πλέον, Ταμείου μας, ενημερώνει με ανακοίνωσή της, αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΤΕΑΥΦΕ, για τις νέες αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις που θα αρχίσουν να παρακρατούνται από τη σύνταξη του Δεκεμβρίου.

Πολύ απλά, ψύχραιμα, σα να μη συμβαίνει τίποτα, σαν να πρόκειται για «φυσικό φαινόμενο», μας λένε ότι οι συντάξεις μειώνονται κατά 10% από 1/1/2014, κατά 10% από 1/1/2015, με αναδρομική ισχύ των μειώσεων αυτών, και από 1/1/2016 άλλο ένα 10% μείωση!!!

Όλα αυτά, στο όνομα της «βιωσιμότητας» του Ταμείου και της «εξασφάλισης» των μελλοντικών συνταξιούχων, κατ’ εφαρμογή της αρχικής αναλογιστικής μελέτης του 2012, με βάση την οποία το ΤΕΑΥΦΕ μετατράπηκε σε επαγγελματικό ταμείο, αλλά και της αναλογιστικής μελέτης του 2013.

Επίσης, ενημερώνει και για την αναδρομική παρακράτηση από 1/7/2015, του 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ, κατ’ εφαρμογή της αντίστοιχης Υπουργικής Απόφασης!!!

Απανωτές «μαχαιριές», λοιπόν, πάνω στις ήδη μειωμένες – περίπου κατά 21% - συντάξεις και στις καταργημένες παροχές, από το 2012 και 2013, με το που έγινε, δηλαδή, το ΤΕΑΥΦΕ επαγγελματικό ταμείο.

Τα σχόλια περισσεύουν. Η δεινή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του ΤΕΑΥΦΕ – ΝΠΙΔ μιλάει από μόνη της. Το Δεκέμβρη, οι συνταξιούχοι δε θα πάρουν σύνταξη, αλλά «φιλοδώρημα». Στη συνέχεια καλούνται να συμβιβαστούν με την ένδεια και τη μιζέρια των συνεχών περικοπών. Γιατί αναλογιστική μελέτη υπάρχει και για το 2014 και για το 2015, θα υπάρχει και για το 2016 και για κάθε χρόνο και κάθε μια θα θέτει θέμα «βιωσιμότητας» και θα οδηγεί σε νέο πετσόκομμα των συντάξεων. Εξάλλου, η αρχική αναλογιστική μελέτη προβλέπει ήδη, μέχρι το 2022, μέση σύνταξη 140 ευρώ!
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η Διοίκηση που ανακοινώνει και υλοποιεί αυτή τη σφαγή, αποτελείται από «συνδικαλιστές» του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, οι οποίοι «στεγάζονται» στη διασπαστική ΠΟΙΕ. Αυτές οι δυνάμεις συνεργάστηκαν άψογα με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, για να μετατρέψουν το ΤΕΑΥΦΕ σε ΝΠΙΔ, ως λαγοί στην εφαρμογή ενός ακόμα αντιασφαλιστικού νόμου. Με θράσος εμφάνισαν το «κατόρθωμά» τους ως «επιτυχία» των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, ότι δήθεν το ΤΕΑΥΦΕ «γλίτωσε» από το κράτος και ήρθε στα «χέρια» των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Λοιδορούσαν την ΟΕΦΣΕΕ που προειδοποιούσε για τις αρνητικές συνέπειες αυτής της μετατροπής και την αντιπάλευε, που αρνήθηκε τη συμμετοχή της στη Διοίκηση του επαγγελματικού ταμείου, για να μη συντελέσει στη σφαγή παροχών και συντάξεων. Που πάλευε και παλεύει για τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, ενάντια στους αντεργατικούς – αντιασφαλιστικούς νόμους.

Αυτές οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού στον κλάδο έχουν εγκληματικές ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους, γιατί τους παραπλάνησαν, τους αποπροσανατόλισαν και τώρα εφαρμόζουν στις πλάτες τους τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του επιτελείων για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Σχέδια προαποφασισμένα εδώ και χρόνια, στα πλαίσια της Ε.Ε.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση, να την αντιπαλέψουν, να δώσουν την απάντηση που πρέπει σε όλους αυτούς που τη δημιούργησαν.

Να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς, στα σωματεία, να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις, να συσπειρωθούν στην κλαδική μας Ομοσπονδία.

Να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτή των συναδέλφων μας και από άλλους κλάδους, για να παλέψουμε όλοι μαζί για ασφάλιση με κοινωνικό χαρακτήρα, ενιαία δημόσια και καθολική, για μισθούς και συντάξεις αντίστοιχους των σύγχρονων αναγκών μας, για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντεργατικών νόμων.

Να δώσουμε αυτό το μήνυμα με τη μαζική συμμετοχή μας στην πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκέμβρη!


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ