Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ  &  ΣΥΝΑΦΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ  &  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ  &  ΠΟΤΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΡΓ/ΝΩΝ  ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΔΕΡΜΑΤΟΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΡΓ/ΝΩΝ  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ  &  ΣΥΝΑΦΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣΣυνάδελφοι εργαζόμενοι στις κατασκευές, το φάρμακο, τα τρόφιμα, στον ιματισμό και το δέρμα, στα λογιστήρια, στον τύπο και στο χαρτί
Η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση έρχεται να προστεθεί στους αντεργατικούς νόμους όλων των προηγούμενων χρόνων, την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τους μισθούς πείνας των 400 και 500 ευρώ, τα άθλια μεροκάματα, την κατάργηση του 8ωρου, την επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
Έρχεται να προστεθεί στην τεράστια ανεργία μόνιμα ριζωμένη σε πάνω από ένα εκατομμύριο εργάτες, στην μαύρη ανασφάλιστη εργασία που ξεπερνά το 25%.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνιμα εφάρμοσε και επέκτεινε αυτούς τους νόμους αλλά ετοιμάζει νέο σαρωτικό χτύπημα, αποδεικνύοντας ότι επιλέχθηκε για την βρώμικη δουλειά αυτή που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενοι.
Οι εργοδότες στους κλάδους μας χρησιμοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο και αποθρασυμένοι από την στήριξη της κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τα συμφέροντά τους, κατάργησαν τις κλαδικές συμβάσεις επέβαλαν καθεστώς άγριας εργοδοτικής τρομοκρατίας σε όλους τους χώρους.
Τώρα απαιτούν να προχωρήσει η διάλυση σε ότι απέμεινε από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, να απαλλαγούν εργοδότες και κράτος από εισφορές. Απαιτούν να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις, ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Απαιτούν να έχουν λυμένα τα χέρια, να αντιμετωπίζουν τις απεργίες και τις διαμαρτυρίες μας με ανταπεργία (λοκ άουτ). Να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν ανενόχλητοι!
Είναι πλέον σε όλους μας καθαρό! Η περιβόητη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηθεί πάνω στα συντρίμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, σε μισθούς και μεροκάματα πείνας, συντάξεις πείνας, άθλιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας για την συντριπτική πλειοψηφία, σε καθεστώς άγριας εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Θα το επιτρέψουμε συνάδελφοι;
Θα δεχτούμε από φόβο να ριζώσει για μας και τα παιδιά μας η δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, οι άθλιοι μισθοί, η ζωή χωρίς μέλλον;
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι λαιμητόμος, δεν πρέπει να περάσει. Δεν διορθώνεται, δεν παίρνει βελτιώσεις. Όσοι μιλούν για τροποποιήσεις μέσα από δήθεν διάλογο παίζουν το βρώμικο παιχνίδι της κυβέρνησης και του ΣΕΒ. Πρέπει να μείνει στα χαρτιά!
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι μόνοι που από την αρχή πανηγυρίζουν για αυτό το νομοσχέδιο είναι ο ΣΕΒ και η Ε.Ε.!
Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση χαιρέτισε την «υπεύθυνη στάση που κράτησε ο ΣΕΒ» και οι άλλοι εργοδότες!
Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή! Να ακουστούν δυνατά οι δικές μας διεκδικήσεις!
Εμείς είμαστε που δουλεύουμε και μένουμε απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες! Που μας πετάνε στο δρόμο της ανεργίας χωρίς επίδομα, χωρίς στήριξη καμιά! Εμείς και τα παιδιά μας δουλεύουμε στις πιο βαριές δουλειές με μισθό 500 ευρώ, αυτόν δηλαδή που ψήφισαν όλα τα κόμματα του μνημονίου και της Ε.Ε. Εμείς παράγουμε τα πάντα, από εμάς θησαύρισαν οι βιομήχανοι και οι μεγαλοκατασκευαστές και μας πληρώνουν με την μακροχρόνια ανεργία την περίοδο της κρίσης.
4 Φλεβάρη κανένας εργαζόμενος στη δουλειά, κανένας άνεργος στο σπίτι! Όλοι στην απεργία! Όλοι στις συγκεντρώσεις!
Δείχνουμε τη δύναμή μας! Χτίζουμε όλοι μαζί εργατικό λαϊκό μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική και τα αντεργατικά μέτρα.
Έχουμε όλοι ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και τα παιδιά μας αυτή η απεργία να γίνει παρακαταθήκη, να τροφοδοτήσει ακόμα πιο μαζικούς και δυναμικούς αγώνες.
Να είναι η αρχή μιας νέας μεγάλης ανόδου του εργατικού κινήματος, αρχή κοινών αγώνων και συμμαχίας με τα άλλα στρώματα του εργαζόμενου λαού. Εδώ είναι η πραγματική ελπίδα! Στον δρόμο του αγώνα είναι η ελπίδα! Στην οργάνωση είναι η δύναμή μας! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα ζήσουμε!
Η συμμετοχή μας στην απεργία και στην συγκέντρωση μπορεί να κρίνει πολλά. Στις 4 Φλεβάρη στέλνουμε το μήνυμα της εργατικής τάξης απέναντι σε νέους και παλιούς αντεργατικούς σχεδιασμούς. Γνωρίζουμε καλά ότι πριν στεγνώσει το μελάνι των αντιλαϊκών νόμων βγαίνουν από το συρτάρι καινούργιοι:
ü Το νέο σαρωτικό χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις, με νέες μειώσεις μισθών.
ü Τη νομοθέτηση της ανταπεργίας (λοκ άουτ) των αφεντικών.
ü Την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
ü Τα σχέδια για να μπουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και απαγόρευση στο δικαίωμα στην απεργία.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
l  Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ, χωρίς ασφάλιση, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο. Παλεύουμε για υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ! Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις! Απαιτούμε όσα δικαιούμαστε σήμερα με βάση τις ανάγκες μας. Προετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες.
l  Αυτά που χάσαμε τα χρόνια της κρίσης για μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα! Είναι η δουλειά μας, ο ιδρώτας και το αίμα μας! Απαιτούμε όσα με βία μας αφαίρεσαν, μας έκλεψαν! Δεν θα δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα με συντάξεις και μεροκάματα πείνας.
l  Κανένας ανασφάλιστος! Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσουν κράτος και μεγαλοεργοδοσία!
l  Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας! Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για αυτόν και την οικογένειά του!
l  Απαγόρευση των πλειστηριασμών κατοικίας! Κανένα σπίτι εργαζόμενου, ανέργου στα χέρια τραπεζίτη!
l  Απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου για ανέργους! Πάγωμα των δανείων!
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΑΡΗΣ 2016