Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  640                                                                                                     Αθήνα 8/8/2016          

ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/8 ΣΤΙΣ 8.00Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί εργαζόμενους και σωματεία του κλάδου να δώσουν μαζικό-μαχητικό παρόν στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ για τα 71 χρόνια από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, την Τρίτη 9/8 και ώρα 8 μ.μ. στο Βράχο της Ακρόπολης.
Πριν από 71 χρόνια, ο ιμπεριαλισμός, σε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματά του, δολοφόνησε ακαριαία δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, ενώ - από εκείνη τη μέρα και για δεκαετίες αργότερα - η πυρηνική ακτινοβολία προκάλεσε το θάνατο αλλά και σοβαρά προβλήματα στην υγεία πολύ περισσότερων. Πραγματικός στόχος των ιμπεριαλιστών δεν ήταν η ήδη ηττημένη Ιαπωνία, αλλά η τρομοκράτηση των λαών, των απανταχού εργατικών και λαϊκών κινημάτων που αμφισβητούσαν την κυριαρχία των μονοπωλίων, τον ιμπεριαλισμό.
Σήμερα, οξύνονται οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί για τις πηγές ενέργειες, τους δρόμους των αγωγών και τον έλεγχο των αγορών. Αποτέλεσμα: επεμβάσεις, πραξικοπήματα, πολεμικές συγκρούσεις που μακελεύουν τους λαούς και τους στέλνουν στο δρόμο της μετανάστευσης και της προσφυγιάς. Οι αποφάσεις, εξάλλου, της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία αποκαλύπτουν ότι ο κίνδυνος γενικευμένης ιμπεριαλιστικής αναμέτρησης έρχεται πιο κοντά.
Στη χώρα μας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υπηρετώντας πιστά τους στόχους της ντόπιας αστικής τάξης για ενίσχυση της θέσης της στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, μεγαλώνει και βαθαίνει την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ – ΕΕ. Ταυτόχρονα, προς εξυπηρέτηση των ίδιων στόχων, τσακίζει τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, βαραίνει τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες με νέους φόρους, πετσοκόβει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
Με αφορμή τα 71 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η ΟΕΦΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε οργάνωση της πάλης απέναντι στους σχεδιασμούς των αφεντικών, των κεφαλαιοκρατών, συνολικά, μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Τους καλεί να μην ξεγελαστούν από την υποκριτική στάση και τα αποπροσανατολιστικά ιδεολογήματα και να σταθούν απέναντι σε όλες εκείνες τις δυνάμεις, πολιτικές και συνδικαλιστικές, που στηρίζουν τα σχέδια και την εξουσία των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού. Να δυναμώσουν τις πρωτοβουλίες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, την ταξική αλληλεγγύη προς τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.
Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, με τους εργαζόμενους κυρίαρχους του πλούτου που παράγουν.Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ