Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  646                                                                                                     Αθήνα 16/9/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει τη δολοφονία του απεργού-συναδέλφου Abd Elsalam Ahmed Eldanf  από την εργοδοσία της εταιρίας GLS/SEAM, στη πόλη Πιατσέντζα της Ιταλίας.
Ο συνάδελφος, αιγύπτιος εργάτης, ήταν μέλος του ταξικού συνδικάτου USB Ιταλίας και περιφρουρούσε την απεργία στην εταιρία κούριερ GLS/SEAM, που γινόταν ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που έχει επιβάλλει η εργοδοσία.
Με εντολή της εργοδοσίας ένας οδηγός προχώρησε με το φορτηγό της εταιρίας με στόχο να σπάσει να σπάσει την περιφρούρηση. Το φορτηγό χτύπησε θανάσιμα τον συνάδελφο, πατέρα 5 παιδιών.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία, που με την στήριξη των κυβερνήσεων της Ιταλίας έχει αποθρασυνθεί και θέλει να επιβάλει τη κυριαρχία της, πάνω σε πτώματα εργατών. Η όξυνση του αυταρχισμού και της καταστολής πρέπει να απαντηθεί από το οργανωμένο, ταξικό κίνημα.
Εκφράζουμε την ταξική μας Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της GLS/SEAM και το συνδικάτο USB στον αγώνα τους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου  να καταγγείλουν μαζικά τη δολοφονία του συναδέλφου Abd Elsalam Ahmed Eldanf και να εκφράσουν την Αλληλεγγύη τους.
Απαιτούμε την Άμεση Τιμωρία των Δολοφόνων
Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη
Δυναμώνουμε τον Αγώνα

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ