Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:692                                                                                                                                                              ΑΘΗΝΑ 14/2/2017


ΤΡΙΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΑΘΗΝΑ 6.30μ.μ. ΟΜΟΝΟΙΑ
(προσυγκέντρωση 5.30μ.μ. στα γραφεία της ΟΕΦΣΕΕ)

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας καλεί τα σωματεία, τους συνδικαλιστές, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συζητήσουν και να οργανώσουν τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των Συνδικάτων του ΠΑΜΕ, σε όλη την Ελλάδα, την Τρίτη 21 Φλεβάρη.

Να απαντήσουμε στην κυβέρνηση που μέσα από άλλη μια «σκληρή διαπραγμάτευση» ετοιμάζεται να σφίξει ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.

Μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, όλους τους «θεσμούς» και τους «συνομιλητές» κόβουν και ράβουν για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων. Στη βάση των προηγούμενων αντεργατικών μέτρων, έχουν συμφωνήσει νέο γύρο επίθεσης με μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, την εκτεταμένη φοροληστεία του εισοδήματος των εργαζόμενων και τη μείωση του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες για μετά το 2018, την παγίωση των αιματοβαμμένων «πρωτογενών πλεονασμάτων» .

Έτσι θα εξασφαλίζουν νέες φοροαπαλλαγές, χρηματοδοτικά πακέτα, ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στους κεφαλαιοκράτες. Αυτή είναι η βάση και η προϋπόθεση της περιβόητης ανάπτυξής τους: οι εργαζόμενοι να γίνουμε πιο φθηνοί, με χαμηλότερους μισθούς και μεροκάματα, σε ατομικό επίπεδο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ευέλικτες και ελαστικές σχέσεις εργασίας, με κακοπληρωμένα προγράμματα, με συνεχείς «κόφτες» σε δικαιώματα, παροχές, κοινωνική ασφάλιση, συντάξεις, υγεία, παιδεία.


Η μεγαλοεργοδοσία διατυπώνει τις απαιτήσεις και τις αξιώσεις της και οι κυβερνήσεις νομοθετούν. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα, στην ΕΕ και παντού, όπου κριτήριο της παραγωγής και της οργάνωσης της οικονομίας είναι το κέρδος και όχι οι σύγχρονες ανάγκες των ανθρώπων. Ο ΣΕΒ σε πρόσφατο εβδομαδιαίο δελτίο του απαιτεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο νέα μόνιμα αντεργατικά μέτρα, λέγοντας πως «χρειαζόμαστε ένα Ελληνικό Μνημόνιο που θα ξεπερνάει το εγχειρίδιο των δανειστών».
Σε πλήρη εναρμόνιση με τον ΣΕΒ είναι οι φαρμακοβιομήχανοι και όλοι οι εργοδότες του κλάδου που εδώ και 7 χρόνια δεν υπογράφουν την κλαδική μας ΣΣΕ και επιδιώκουν μια σύμβαση – καρικατούρα που θα διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και όσα έχουν κατακτηθεί μέχρι σήμερα από την πάλη των εργαζόμενων και της κλαδικής μας Ομοσπονδίας, δεν θα αναπληρώνει τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημα των εργαζόμενωναλλά θα φορτώνει στις πλάτες μας και το όποιο «κόστος» έχει η εργοδοσία από την πολιτική διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης που ασκούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις για λογαριασμό της και για λογαριασμό του συνόλου της πλουτοκρατίας. Ταυτόχρονα ελαστικοποιούνται και επιδεινώνονται οι εργασιακές σχέσεις, αυξάνονται η εντατικοποίηση και η πίεση μέσα στους εργασιακούς χώρους, τα δουλεμπορικά, οι απολύσεις.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση, ούτε να περιμένει  τη λύση στην εναλλαγή των κυβερνητικών σχημάτων και των τρόπων διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Πολύ περισσότερο να μην αναθέτει σε κανέναν «καλό διαπραγματευτή» - εργατοπατέρα να κάνει «έντιμους συμβιβασμούς» με την εργοδοσία.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας, για να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας, το μόνο εμπόδιο είναι οι κεφαλαιοκράτες και τα κέρδη τους. 
Πρέπει να σταθούμε απέναντι σε αυτούς και στο πολιτικό τους προσωπικό, απέναντι στις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ, να ανεβάσουμε το επίπεδο της οργάνωσής μας μέσα στους χώρους δουλειάς, να συσπειρωθούμε στην Ομοσπονδία μας και στο ΠΑΜΕ, για να βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους.
Να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας!
Να απαιτήσουμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση τις ανάγκες μας, σήμερα, στον 21Ο αιώνα!Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ