Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  733                                                                                                                Αθήνα 23/9/2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ
Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει και καταδικάζει τη νόθα διαδικασία που εξελίσσεται αυτές τις μέρες στις – κατ’ όνομα και μόνο – «αρχαιρεσίες» του σωματείου – μηχανισμού με την επωνυμία «Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στα Τρόφιμα και τα Σούπερ Μάρκετ». Μέσα σε ένα όργιο εκβιασμών και τρομοκρατίας, η εργοδοσία των μεγάλων Σούπερ Μάρκετ της Αττικής «σέρνει» εκατοντάδες εργαζόμενους να ψηφίσουν τους «δικούς της», εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Προϊστάμενοι και διευθυντές αυτών των επιχειρήσεων παρελαύνουν καθημερινά από το χώρο των αρχαιρεσιών και φιγουράρουν και ως υποψήφιοι – εκπρόσωποι των εργαζόμενων!!!
Αυτό το δήθεν σωματείο και οι διαδικασίες που ακολουθεί δεν έχουν καμιά σχέση με τους εργαζόμενους, την αναγκαιότητα και το δικαίωμά τους στη συνδικαλιστική οργάνωση. Πρόκειται για έναν μηχανισμό που έχουν στήσει οι εργοδότες, αξιοποιώντας προϊσταμένους και διευθυντές αλλά και τους εργοδοτικούς - κυβερνητικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ακριβώς όπως οι «Ενώσεις Προσώπων» που στήνουν εργοδότες και εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές σε διάφορες επιχειρήσεις για να εκβιάζουν και να υποτάσσουν τους εργαζόμενους, για να τσακίζουν συμβάσεις και δικαιώματα, για να διαλύσουν τη συλλογική οργάνωση των εργαζόμενων και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Έχουμε πείρα, εξάλλου, και στον κλάδο μας από τέτοια φαινόμενα και η Ομοσπονδία μας δίνει καθημερινά τη μάχη απέναντί τους, συγκρούεται με αυτές τις δυνάμεις.
Αυτός είναι ο δρόμος και για κάθε εργαζόμενο, για κάθε τίμιο συνδικαλιστή. Να ορθώσουμε μέτωπο απέναντι στα σχέδια εργοδοσίας, κυβέρνησης, εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, να μην τους επιτρέψουμε να αλώσουν τη συλλογική οργάνωση των εργαζόμενων, το συνδικαλιστικό κίνημα. Να πετάξουμε έξω από τα εργατικά σωματεία τις δυνάμεις αυτές που βάζουν πλάτη για να υλοποιηθούν οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί σχεδιασμοί και ταυτόχρονα επιβάλουν με διάφορους μηχανισμούς και νοθείες το συσχετισμό τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ