Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:870                                                                                                                                                      Αθήνα 7/7/2018

Αλληλεγγύη Στους Εργαζόμενους Της 
FLORMAR

Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους εργαζόμενους στο φάρμακο, στο καλλυντικό και στα συναφή επαγγέλματα, μέλος του ΠΑΜΕ, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας FLORMAR  της Τουρκίας που αγωνίζονται για την ανάκληση απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η εταιρεία καλλυντικών FLORMAR, θυγατρική της Γαλλικής πολυεθνικής Yves Rocher που έχει εμπορική δραστηριότητα και στην Ελλάδα, επιχειρώντας να χτυπήσει την συνδικαλιστική οργάνωση και δράση του Σωματείου PETROL IS στη συγκεκριμένη εταιρεία, ξεκίνησε μια τακτική εκφοβισμών, απειλών και πιέσεων προς τους εργαζόμενους για να εμποδίσει τη συμμετοχή τους στο Σωματείο. Όταν αυτές οι τακτικές απέτυχαν, η εταιρεία προχώρησε σε 115 απολύσεις εργαζομένων.
Άλλο ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να έχουν φθηνούς εργαζόμενους. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση και τον αγώνα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα όμως, αποδεικνύεται η δύναμη της οργάνωσης και της αλληλεγγύης των εργατών, που μπορεί να αντιπαρατεθεί και να διεκδικήσει το δίκιο κόντρα σε κάθε εργοδότη.
Η Ομοσπονδία μας ενώνει τη φωνή της με αυτή των συναδέλφων, εργαζόμενων της εταιρείας FLORMAR της Τουρκίας, και του Σωματείου PETROL IS  και απαιτεί την ανάκληση των απολύσεων και την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων τους.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ