Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:1046                                                                                                                                             Αθήνα 3/2/2020

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ''ΝΕΟ'' ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΔ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αφού ψήφισε τις περικοπές ύψους 220 εκ. ευρώ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις για το 2020 στον Κρατικό Προϋπολογισμό, φέρνει στην Βουλή τον ''νέο'' αντιασφαλιστικό νόμο, εφαρμόζοντας πλήρως και θωρακίζοντας το νόμο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Με το νέο Νόμο:
1.       Διατηρούνται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή στα 62 χρόνια με 40!!! χρόνια υπηρεσίας για άντρες και γυναίκες.
2.       Η Επικουρική Ασφάλιση και το Εφάπαξ ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους, όπως προβλέπεται από το Νόμο Κατρούγκαλου με τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση.
3.       Παγιώνονται στο διηνεκές οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50%, όπως και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι μειώσεις έφτασαν στο 42%.
4.       Με το νέο νόμο καταργούνται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.
5.       Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια εργασίας.
6.       Διατηρείται η λεηλασία των 80 δις ευρώ που έγινε διαχρονικά στα Ασφαλιστικά Ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για να επιστραφούν τα κλεμμένα.
7.       Καταργούνται τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα για μια σειρά ακόμα κατηγορίες εργαζομένων όπως είχε γίνει και στον κλάδο μας.
Η Ομοσπονδία μας καλεί στις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις και περιοχές που έχουν προκηρυχτεί για την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020. Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του κλάδου να αποφασίσουν την συμμετοχή τους σ' αυτές καθώς και να παρθούν απεργιακές αποφάσεις σύμφωνα και με την σχετική απόφαση της Ομοσπονδία μας.
Διεκδικούμε:
·          Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου  – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
·          Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.
·          Καμία νέα περικοπή συντάξεων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
·          Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
·          Επαναφορά και επέκταση των ΒΑΕ.
·          Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία όλα τα κλεμμένα.
·          Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, και στην ιδιωτικοποίησή της Κοινωνικής Ασφάλισης.
·          Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για μετανάστες και πρόσφυγες και δυνατότητα μεταφοράς αυτών των δικαιωμάτων στις χώρες καταγωγής τους, με υπογραφή διακρατικών συμβάσεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ