Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:1127                                                                                                    ΑΘΗΝΑ 16/11/2020

                                                                                                                                     

                            Τα οράματα του Νοέμβρη επίκαιρα όσο πότε άλλοτε !!!

 

Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες του λαού και της νεολαίας δεν μπαίνουν στο γύψο με διατάγματα και απαγορεύσεις συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων «καθ’άπασαν την επικράτειαν».

Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα γνωρίζει πώς οι διεκδικήσεις για «ψωμί - παιδεία - ελευθερία» πάνε παράλληλα με τη διεκδίκηση για υγεία και μέτρα στήριξης για το λαό μας.

Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Εμπνεόμαστε από τα ανεκπλήρωτα συνθήματα της. Αντιστεκόμαστε στην ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.

Αποτελεί ατομική και συλλογική μας ευθύνη να μην μείνουμε με το στόμα κλειστό εμπρός στις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες απέναντι στο λαό, τις ανάγκες και την υγεία του, την εκπαίδευση των παιδιών μας που, αντί να τη στηρίξουν, την έθεσαν σε αναστολή.

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει και καταδικάζει την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερεις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές. Δεν καλύπτεται ούτε καν από τον αντιδραστικό νόμο για τις διαδηλώσεις, ο οποίος ρητά εξαιρεί τις συγκεντρώσεις για τις επετείους της Πρωτομαγιάς και της 17ης Νοέμβρη από τη γνωστοποίηση, την απαγόρευση ή τον περιορισμό τους. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα, πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση.

Οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και δεν πρόκειται να εκχωρηθούν σε κυβέρνηση και εργοδοσία, με αφορμή την πανδημία.

Η Ομοσπονδία μας θεωρεί σίγουρο πως ο λαός μας παρά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε και την επιχείρηση καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, θα βρει τους τρόπους να τιμήσει και φέτος την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973. Να διαδηλώσει, παρά τις απαγορεύσεις, με ασφάλεια και με όλα τα μέτρα προστασίας και να φωνάξει δυνατά «Ο Νοέμβρης ζει»!

 

Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μένουμε δυνατοί. Όχι σιωπηλοί.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣH