Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:1157                                                                                                                          ΑΘΗΝΑ 27/01/2021

 

 

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Καταγγέλλουμε τη νέα απαράδεκτη ενέργεια, την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. να απαγορεύσει τις συναθροίσεις μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Είναι απόφαση η οποία επιβεβαιώνει την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής από τη μεριά της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία βρήκε ευκαιρία να περάσει δια νόμου όλα τα αντεργατικά και αντιδραστικά νομοθετήματα που είχε στα συρτάρια της, με τις επιταγές της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων. Είναι πλέον πρόσχημα η πανδημία για την κυβέρνηση.  

Η απαγόρευση έχει σαφή στόχο. Μετά από το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο σειρά έχει η παιδεία. Γίνεται ενάντια στο νεολαιίστικο, στο εργατικό και το λαϊκό κίνημα, με στόχο να περάσει, διά πυρός και σιδήρου, η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να περάσουν τα νέα σχέδια της κυβέρνησης ενάντια στο δικαίωμα για την εκπαίδευση, για τη μόρφωση της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων, μετατρέποντας το Λύκειο σε εξεταστήριο, βάζοντας φραγμούς στην εισαγωγή, αλλά και στην ολοκλήρωση των σπουδών, για τους εργαζόμενους φοιτητές, μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε πυρήνα αυταρχισμού και κρατικής τρομοκρατίας, μέσα από την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Το εν λόγω νομοσχέδιο μαζί με τους μειωμένους προϋπολογισμούς για την δημόσια παιδεία οξύνει ακόμα περισσότερο τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. Ενισχύει παραπέρα την ιδιωτική παιδεία μετατρέποντας την παιδεία από αγαθό σε πεδίο κερδοφορίας.

Με τους φοιτητές και τους μαθητές των λυκείων και γυμνάσιων να απέχουν σχεδόν ένα χρόνο από τις αίθουσες και χωρίς η κυβέρνηση να παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο, ούτως ώστε αυτό να γίνει εφικτό με ασφάλεια, επιβάλει σιγή νεκροταφείου με την αντιδραστική απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, επικαλούμενη τις δήθεν συστάσεις των ειδικών εμπειρογνωμόνων, για ένα διάστημα που όλως τυχαίως συμπίπτει με τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις των φοιτητών.

Αν ενδιέφερε την κυβέρνηση η υγεία του λαού, θα ενίσχυε το δημόσιο σύστημα υγείας, θα έπαιρνε μέτρα για το συνωστισμό στα ΜΜΜ και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς που συνωστίζονται οι εργαζόμενοι, αντίθετα καταφεύγουν για άλλη μια φορά στην ένταση της καταστολής.

Είναι γελασμένη η κυβέρνηση ότι με αυτόν τον τρόπο έχει λυμένα τα χέρια της, για να κάνει ότι θέλει και να ψηφίσει ότι θέλει. Και αυτή η απαράδεκτη απόφαση της ΕΛ.ΑΣ., η απαγόρευση των συναθροίσεων, θα γίνει κουρελόχαρτο. Και θα την κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές.

Στηρίζουμε και καλούμε τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του κλάδου να σταθούν στο πλευρό των φοιτητών και μαθητών στον δίκαιο αγώνα τους. Στεκόμαστε στο πλευρό τους ηθικά και έμπρακτα στηρίζοντας τις πολύμορφες αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ