Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 1247                                                                                                                               Αθήνα 15/12/2021

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ομοσπονδία καταδικάζει την απαράδεκτη κλήτευση σε δίκη στις 22 Φεβρουαρίου του Λάμπρου Χατζάρα, μέλους της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Ο συνάδελφος συμμετείχε στη συγκέντρωση του Πολυτεχνείου το 2020, όπως και πολλοί άλλοι συνδικαλιστές και αγωνιστές, που έσπασε την προκλητική απαγόρευση που πήγε να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Σε μια περίοδο πανδημίας, όπου η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν την μεγαλοεργοδοσία και  το μεγάλο κεφάλαιο, συνεχίζουν να φορτώνουν στην πλάτη του λαού τις δικές τους ευθύνες, αντί να πάρουν μέτρα για ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, για ασφαλείς μετακινήσεις για όλο τον λαό, ρίχνουν την ευθύνη στο λαό και στο ότι όλα είναι ατομική ευθύνη.

Οι κατηγορίες έχουν φανερά την επιδίωξη να εκφοβίσουν το λαό, να ενοχοποιήσουν όποιον αγωνίζεται και σηκώνει το κεφάλι για να πετύχουν την ''σιγή ασυρμάτου'' απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου να εκφράσουν την αντίθεση τους σε αυτή την κλήτευση και την αλληλεγγύη στον συνάδελφο μας. Ειδικά σε μια περίοδο που με τον προϋπολογισμό του 2022 θα γίνει ακόμα χειρότερη η ζωή του λαού αν περάσει η τρομοκρατία των εργαζομένων και δεν δυναμώσουν οι αγώνες μας για την υπεράσπιση της ζωής, της Υγείας και των λαϊκών δικαιωμάτων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ