Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
  ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:155                                                                                                             ΑΘΗΝΑ 04/12/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ
ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
   Η κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο, στα πλαίσια και των γενικότερων εξελίξεων, φέρνει για όλους εμάς τους εργαζόμενους σοβαρές ανατροπές σε δικαιώματα και χειροτερεύει τη ζωής μας. Ταυτόχρονα, δημιουργεί στα σωματεία, στους συνδικαλιστές, σε ολόκληρο το κίνημα στον κλάδο, μεγάλες ευθύνες και απαιτήσεις, προκειμένου να χαράξουμε τη στρατηγική που θα δώσει αποφασιστική απάντηση με κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων. 
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με:
·        Την άρνηση των εργοδοτών του κλάδου να υπογράψουν τη συλλογική μας σύμβαση εργασίας, που σημαίνει ατομικές συμβάσεις, μειώσεις μισθών, απολύσεις, νέες προσλήψεις με το βασικό.
·        Τις – στρατηγικού χαρακτήρα – αναδιαρθρώσεις φαρμακευτικών επιχειρήσεων, που έχουν ως συνέπεια εκατοντάδες απολύσεις συναδέλφων μας.
·        Την όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, πολυεθνικές και ελληνόκτητες, που μεταφράζεται σε ένταση της πίεσης προς τους εργαζόμενους με διάφορες μορφές.
·        Την κυβερνητική πολιτική – σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές των μονοπωλίων και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. – των περικοπών στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που τσακίζει εμάς και τις οικογένειές μας, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο την επιχειρηματική δραστηριότητα και την κερδοφορία σε υγεία και φάρμακο.
   Την ίδια στιγμή, στο σύνολο του κλάδου, οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις εμφανίζουν άνοδο της παραγωγικής, εμπορικής και εξαγωγικής τους δραστηριότητας. Ο κλάδος εμφανίζει δυναμική που τον καθιστά ανάμεσα στους πιο ισχυρούς της ελληνικής οικονομίας.
   Η συζήτηση και η διαμόρφωση ξεκάθαρης άποψης για τις εξελίξεις στον κλάδο είναι απαραίτητη για να οργανωθούμε καλύτερα, να γίνουμε πιο ικανοί να δώσουμε μάχες, προσανατολισμένες στην ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.
   Για όλα αυτά, η ΟΕΦΣΕΕ σας καλεί σε πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει την Κυριακή 15/12/2013 και ώρα 11.00 το πρωί, στην Αθήνα στην αίθουσα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού/Τουρισμού/Ξενοδοχείων & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής, οδός  Γλάδστωνος 3, Ομόνοια 106 77, στοά Φέξη, 7ος Όροφος.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ