Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
 ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:332

                                                                                                             
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
               TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
1705/φ4                                                                                                                                
Αθήνα 29/08/2014ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, που δίνει το πράσινο φως για τη λειτουργία των φαρμακαποθηκών του Δήμου της Αθήνας την ημέρα του Σαββάτου από τις 10.00 ως τις 16.00.

Η απόφαση αυτή βάζει βόμβα στο ωράριο εργασίας των εργαζόμενων του κλάδου του φαρμάκου – 5ήμερο, 40ωρο, από Δευτέρα ως Παρασκευή – που έχει κατακτηθεί με αγώνες και έχει κατοχυρωθεί εδώ και χρόνια μέσα από την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ανοίγει το δρόμο για την ελαστικοποίηση του ωραρίου, όχι μόνο για τους εργαζόμενους των φαρμακαποθηκών, αλλά ολόκληρου του κλάδου.  

Μεγάλη πρόκληση για το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, για την κλαδική Ομοσπονδία και για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου αποτελεί, εκτός από το περιεχόμενο της απόφασης, ο τρόπος με τον οποίο υπογράφηκε από το Δημάρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, την 1/8/2014, μόλις μια βδομάδα μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Φαρμάκου με εκπρόσωπο του Δημάρχου. Συνάντηση στην οποία εκφράσαμε την αντίθεση των εργαζόμενων του κλάδου στη λειτουργία των φαρμακαποθηκών το Σάββατο, εκθέσαμε τις απόψεις μας και επισημάναμε τους κινδύνους που δημιουργεί η διάλυση του ωραρίου του κλάδου, ειδικά μέσα στις υπάρχουσες συνθήκες οξυμένου ανταγωνισμού μεταξύ των εργοδοτών – επιχειρηματιών του φαρμάκου, τις αρνητικές συνέπειές της στον προγραμματισμό, στην οικογένεια, στη ζωή των εργαζόμενων. Εξηγήσαμε, επίσης, ότι οι ανάγκες για προμήθεια φαρμάκων καλύπτονται από τις διημερεύουσες φαρμακαποθήκες, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, καταρρίπτοντας το αντίστοιχο επιχείρημα – πρόσχημα της μεγαλοεργοδοσίας που επιδιώκει τη διάλυση του ωραρίου.


Ο Δημάρχος Αθηναίων αγνόησε τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, αποδεικνύοντας ότι η απόφαση ήταν προειλημμένη στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγαλοεργοδοτών – επιχειρηματιών του φαρμάκου. Στην κατεύθυνση της υλοποίησης της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής που απαιτεί η καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτή η πολιτική απορρέει από την Ε.Ε. και προωθείται από κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές, από όλες τις δυνάμεις που είναι ταγμένες στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης, όποιο πρόσημο και αν έχουν. Κι εδώ δε χωράνε οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους – εργαζόμενους στο φάρμακο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν μαζί με το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία τη διάλυση του ωραρίου. Να μην επιτρέψουν να γίνει η ζωή τους λάστιχο για τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Καλούμε το Δήμαρχο Αθηναίων να ανακαλέσει την παραπάνω απόφαση.

Καλούμε τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν θέση.

Δίνουμε τη μάχη με όλα τα μέσα, για να μην εφαρμοστεί αυτή η απόφαση από την εργοδοσία και για να ανακληθεί από το Δήμαρχο Αθηναίων.    


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

·         ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
·         ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
·         Μ.Μ.Ε.
·         ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ