Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:614  
ΑΘΗΝΑ 13/5/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, εργαζόμενοι στον κλάδο του φαρμάκου – καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων
Η Ομοσπονδία μας σε συντονισμό με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλους τους κλάδους, έδωσε και για τον κλάδο μας τη μάχη της 48ωρης απεργίας στις 6 – 7 Μάη και της Πρωτομαγιάτικης απεργίας στις 8 Μάη.
Τιμήσαμε τη ματωμένη Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, τους διαχρονικούς σκληρούς αγώνες και τους νεκρούς της εργατικής τάξης  για τη βελτίωση της θέσης της αλλά και για την οριστική απελευθέρωσή της από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Αντιπαλέψαμε το ασφαλιστικό - φορολογικό έκτρωμα που νομοθέτησε στις 8 Μάη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Σε αυτή τη μάχη, που δεν ήταν αποτέλεσμα της στιγμής, αλλά συνέχεια της δράσης που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, με συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, συνέβαλαν σωματεία, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι του κλάδου.
Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι έδωσαν το μαχητικό παρόν μαζί με την κλαδική μας Ομοσπονδία στις τριήμερες κινητοποιήσεις και στις απεργιακές συγκεντρώσεις καθώς και έξω από τους χώρους δουλειάς, μέχρι την τελευταία στιγμή, για να στηριχτεί η 48ωρη απεργία.
Αποδείξαμε, έτσι, ότι το ταξικό κίνημα δεν αιφνιδιάζεται από μεθοδεύσεις και τακτικές, όπως αυτές της κυβέρνησης, που με διαδικασίες «κατεπείγοντος», μέσα στο Σαββατοκύριακο, έφερε για ψήφιση στη Βουλή το νόμο – λαιμητόμο για την κοινωνική ασφάλιση και τη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων.
Απαντήσαμε στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τη 48ωρη απεργία και να εκφυλλίσουν την απεργία της Πρωτομαγιάς (με τη μεταφορά της αργίας την Τρίτη του Πάσχα). Η συγκεκριμένη μεθόδευση της κυβέρνησης δείχνει το φόβο που έχει η ίδια αλλά και το μεγάλο κεφάλαιο που αυτή υπηρετεί για το οργανωμένο, μαζικό, ταξικό κίνημα, για το κίνημα που δεν μπορούν να βάλουν στο χέρι. Μπορούμε και πρέπει να επιβεβαιώσουμε το φόβο τους, ξεπερνώντας και δικές μας αδυναμίες, χτίζοντας στους χώρους δουλειάς πιο μαζικές και γερές εργατικές οργανώσεις με ανοιχτό μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία και σε αυτούς που την υπηρετούν.  
Επιπλέον, ως ταξικό κίνημα, δώσαμε απάντηση τόσο στην εργοδοσία που είτε με το «μαστίγιο», είτε μα το «καρώτο» προσπάθησε όπως πάντα να βάλει εμπόδια στην κινητοποίηση, όσο και στις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και σε όλους όσους υπονόμευσαν και αυτή την απεργία, ακόμα κι αν τυπικά την προκήρυξαν.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Δώσαμε άλλη μια μάχη,  όμως ο πόλεμος συνεχίζεται!
Το μαύρο μέτωπο κεφαλαιοκρατών – κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και όλων των κομμάτων και  δυνάμεων που στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης θα εντείνει την επίθεσή του απέναντι στην τάξη μας. Μας θέλουν φτηνή, ευέλικτη και υποταγμένη εργατική δύναμη, ανοργάνωτους και κατακερματισμένους. Στα άμεσα σχέδιά τους έχουν το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. 
Στο έδαφος αυτό, που έτσι κι αλλιώς συνδιαμορφώνουν με την κυβέρνηση, οι φαρμακοβιομήχανοι και η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου, θα προσπαθήσουν να επιδεινώσουν τους όρους εργασίας και αμοιβής των εργαζόμενων του κλάδου. Η συνεχιζόμενη άρνηση του ΣΦΕΕ, με διάφορες προφάσεις, να συζητήσει για την κλαδική ΣΣΕ καθώς και η προσπάθεια καταστρατήγησης του ωραρίου στις φαρμακαποθήκες αποτελούν δείγματα γραφής για τις προθέσεις της εργοδοσίας.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Το μήνυμα της ΟΕΦΣΕΕ είναι ξεκάθαρο: Κανένα εμπόδιο, καμιά δυσκολία, δεν θα αναστείλει τη δράση μας. Αντίθετα, ακόμα πιο αποφασιστικά, με υπομονή και επιμονή, με εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μας, θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να μην νομιμοποιηθούν στη συνείδηση των εργαζόμενων το τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης και η φοροληστεία, να μην περάσουν οι νέες αυταπάτες υποταγής και ενσωμάτωσης που καλλιεργούνται από την εργοδοσία, από την κυβέρνηση, από όλους όσους είναι ταγμένοι στην υπηρεσία της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Προχωράμε μπροστά, με το κεφάλι ψηλά! Για την κλιμάκωση της πάλης. Για την καλύτερη και μαζικότερη οργάνωση των εργαζόμενων του κλάδου στα Συνδικάτα, στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς. Για την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ. Για τη συγκέντρωση δυνάμεων στην ταξική γραμμή πάλης, τη μόνη που μπορεί να μας οδηγήσει σε μικρές ή μεγάλες νίκες.
Άξονας των διεκδικήσεών μας είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, κόντρα στα συμφέροντα και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν κάνουμε πίσω από αυτό το κριτήριο, μέχρι να φτάσουμε στην τελική νίκη, να γίνουμε εμείς οι κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε, να σπάσουμε τα δεσμά της καπιταλιστικής σκλαβιάς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ