Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:612  
ΑΘΗΝΑ 4/5/2016

130 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ (1886 – 2016)
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Κυριακή 8 Μάη: Όλες και όλοι στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ

Για την Αθήνα, Συγκέντρωση - Συναυλία Αλληλεγγύης «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα» στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα
(προσυγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος, 9π.μ.)


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι στον κλάδο του φαρμάκου, του καλλυντικού και των συναφών επαγγελμάτων

Η Ομοσπονδία μας καλεί όλα τα σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές του κλάδου, τον καθένα και την καθεμιά από εσάς στην οργάνωση της Πρωτομαγιάτικης Απεργίας και στη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, συντονισμένα με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

130 χρόνια πριν, οι εργάτες του Σικάγο διεκδικούσαν το 8ωρο και συγκρούστηκαν σφοδρά με την εργοδοσία και το κράτος της, που τους ήθελαν να δουλεύουν 12 και 16 ώρες το 24ωρο. Για τη διεκδίκηση αυτή πάλεψαν σκληρά, έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, γράφοντας με το αίμα τους μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία της ταξικής πάλης. Οι σκληροί ταξικοί αγώνες και οι θυσίες των εργατών συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια μέχρι να κατακτηθεί και να νομοθετηθεί το 8ωρο.

Οι εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, μέχρι την παιδεία, την υγεία, τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, η εναντίωση στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις πέρασαν, όλα αυτά τα χρόνια, από το δρόμο της πάλης του εργατικού και λαϊκού κινήματος απέναντι στην άρχουσα τάξη των εκμεταλλευτών του εργατικού και λαϊκού μόχθου και στο εκάστοτε πολιτικό προσωπικό της.

Τίποτα δε μας χαρίστηκε από καμιά κυβέρνηση, από κανέναν εργοδότη. Όλες τις κατακτήσεις μας τις αποσπάσαμε με σκληρούς ταξικούς αγώνες και σύγκρουση! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους! Από το Σικάγο του 1886 ως τη Θεσσαλονίκη του 1936 και την Καισαριανή του 1944, μέχρι τις μέρες μας!

Σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε και σήμερα, οργανώνοντας την πάλη μας στη βάση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας!

Με αυτό τον τρόπο τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Απαντάμε στην άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης να στείλει σε πολυήμερη αργία τους εργαζόμενους, ακυρώνοντας στην ουσία την πρωτομαγιάτικη απεργία, με την απόφασή της για μεταφορά της Πρωτομαγιάς στις 3 Μάη.

Απαντάμε και στους διάφορους όψιμους «αγωνιστές» που ανέκαθεν καλλιεργούσαν και συνεχίζουν να καλλιεργούν αυταπάτες και αναμονή για βελτίωση της ζωής των ανθρώπων του μεροκάματου και του καθημερινού μόχθου, στα πλαίσια μιας «δικαιότερης» και «ορθότερης» εκμετάλλευσης. Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους! Δεν περιμένουμε σωτήρες!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Σήμερα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, που εξαπολύει ωμή επίθεση στις εργατικές κατακτήσεις, όπως είναι οι ΣΣΕ, ο σταθερός χρόνος εργασίας, το ίδιο το 8ωρο, τα εργασιακά δικαιώματα και τσακίζει ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Το βαρύ πλήγμα που φέρνουν στο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν ανέγγιχτο! Έρχεται να εγκατασταθεί πάνω σε όλα τα προηγούμενα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που ικανοποιούν τις απαιτήσεις της καπιταλιστικής εργοδοσίας για περισσότερα κέρδη, για μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

Ιδιαίτερα οι νέοι εργαζόμενοι, που σήμερα υποφέρουν από τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο και τους μισθούς πείνας, από την εναλλαγή ανεργίας – «απασχόλησης», καταδικάζονται στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για τη ζωή και το μέλλον τους.

Και από πάνω έρχεται νέα άγρια φορολογία για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, την ίδια στιγμή που φοροαπαλλάσσονται με διάφορες τροπολογίες βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες.
Επιπλέον, παζαρεύουν νέα μέτρα. Η κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει για απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού.
Στον κλάδο μας, οι φαρμακοβιομήχανοι, πλήρως εναρμονισμένοι με αυτή την πολιτική, αναζητούν διαρκώς αφορμές, για να αποφύγουν τη συζήτηση για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης και τώρα προσδοκούν να αποσπάσουν το μέγιστο δυνατό όφελος από τη νέα  αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση και τις υπόλοιπες ανατροπές. Το ασφαλιστικό, οι μισθοί και τα εργασιακά είναι γι αυτούς ένα ενιαίο «πακέτο», από το οποίο εξαρτάται το «κόστος εργασίας», έτσι μετράνε τους εργαζόμενους που παράγουν όλο τον πλούτο.

Αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο, χωρίς τέλος!

Για να θωρακίζονται η κερδοφορία και τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων ξηλώνονται όλες οι κατακτήσεις στα εργατικά και παρουσιάζεται ως «σύγχρονο», ό,τι πιο παλιό και αντιδραστικό, όπως οι περισσότερες ώρες δουλειάς, οι χαμηλότερες αμοιβές, η στέρηση βασικών δικαιωμάτων σε υγεία και παιδεία.

Σε μια εποχή που η επιστημονική και η τεχνολογική πρόοδος στην παραγωγή έχουν δημιουργήσει τεράστιες δυνατότητες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών όλων των ανθρώπων, στη χώρα μας υπάρχουν πάνω από 1,5 εκ. άνεργοι, στην ΕΕ πάνω από 18 εκ. άνθρωποι αναζητούν τροφή στα σκουπίδια, ενώ 62 άνθρωποι κατέχουν το 50% του ΑΕΠ ολόκληρου του πλανήτη!
Αυτό είναι το σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς που, για να αντιμετωπίσει την κρίση του, θέλει την πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων και των λαών και ξαναμοιράζει τη λεία, προκαλώντας νέες σφαγές, πολέμους, νέα κύματα μεταναστών και προσφύγων - ομήρων στα νύχια των ιμπεριαλιστών.
Στις 8 του Μάη, λοιπόν, δίνουμε το μήνυμά μας:
Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας! Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας!
Απαιτούμε: Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Απειθαρχία στις συνθήκες της ΕΕ, στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε «αποθήκη ψυχών».
Οργανώνουμε τη 48ωρη απεργία – κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στο νέο νομοσχέδιο. Ο αγώνας ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο δεν είναι ξέχωρος από τη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης, για την απόκρουση όσων μεθοδεύουν εργοδοσία και κυβέρνηση.

Προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ