Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:  914                                                                                                             ΑΘΗΝΑ 6/12/2018


ΣΧΟΛΙΟ
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Τα μεγάλα μέσα έβαλε μπροστά η Διοίκηση του ΤΑΥΦΕ προκειμένου να «πείσει» τους συναδέλφους μας να ψηφίσουν για το επαγγελματικό ταμείο.
Είναι γνωστός στον κλάδο μας ο ρόλος του εντεταλμένου σύμβουλου του ΤΑΥΦΕ. Όπως και γνωστή είναι η αγαστή συνεργασία που έχουν αυτοί οι «συνδικαλιστές» με την εργοδοσία.
Τώρα καλούν τους εργοδότες για μια ακόμη φορά να συνδράμουν για να μην εκφραστεί η απαξίωση των εργαζόμενων του κλάδου μας για το επαγγελματικό ταμείο που έφτιαξαν οι συγκεκριμένοι «συνδικαλιστές» μαζί με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις (παλιές και νέες).
Η ΟΕΦΣΕΕ από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε και αντιπαρατέθηκε με τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα «ΕΤΕΑ ή Επαγγελματικό Ταμείο» και όσους τα θέτουν. Υπερασπίζεται με όλες τις δυνάμεις της τον Κοινωνικό και Δημόσιο χαρακτήρα της Ασφάλισης που με αγώνες και θυσίες κατέκτησε το εργατικό κίνημα.
Στη βάση αυτή καλούμε εργαζόμενους και συνταξιούχους να μη συμβιβαστούν με την υπάρχουσα κατάσταση και τη μίζερη λογική του «μικρότερου κακού». Να μη νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες το «δεύτερο πυλώνα», δηλαδή την επαγγελματική ασφάλιση, στον κλάδο.
Να οργανώσουν την πάλη με προσανατολισμό τα δικά τους συμφέροντα και ανάγκες κόντρα στα σχέδια των μεγαλοεργοδοτών, των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που τους υπηρετούν. Συσπειρωμένοι στην κλαδική Ομοσπονδία μας.
Διεκδικούμε αυτά που μάς ανήκουν.

·        Δεν δεχόμαστε καμία νέα μείωση σε συντάξεις – παροχές – εφάπαξ.
·        Επιστροφή όλων των λεηλατημένων αποθεματικών στα Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
·        Καμιά αύξηση εισφορών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για κατασκηνώσεις – δάνεια.
·        Διεκδικούμε την ανάκτηση των απωλειών μας, όλων αυτών που μας άρπαξαν.
·        Παλεύουμε για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που μας έχουν τσακίσει. Να πληρώσουν το κράτος και οι εργοδότες, που έχουν την ευθύνη για τα ελλείμματα στα Ταμεία.
·        Παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους με συντάξεις και παροχές αντίστοιχες των σύγχρονων αναγκών μας. Λέμε όχι σε επαγγελματική – ιδιωτική ασφάλιση.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ