Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
 ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:992                                                                                                                                                       Αθήνα 01/09/2019


«Απόφαση για απεργία όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση των εργαζομένων και τη λειτουργία των συνδικάτων»

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παίρνοντας στα χέρια της την αντεργατική σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση, ετοιμάζει χτύπημα απέναντι στην οργάνωση των εργαζομένων στα Συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα. Περπατώντας στο δρόμο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου, τώρα ετοιμάζει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων και Συνδικάτων και την παρεμπόδιση των απεργιών, με εργαλείο την εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης για απεργία.
Σχεδιάζει να φέρει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα Συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους. Θα βαθαίνουν την ενσωμάτωση των Συνδικάτων στα σχέδια των καπιταλιστών και των κυβερνήσεων τους. Θα βοηθούν την εργοδοσία να μην προσλαμβάνει "ενοχλητικές φωνές", θα φακελώνουν συνολικά τη συνδικαλιστική δράση.
Δεν πάνε λίγες μέρες που η κυβέρνηση κατήργησε το νόμο για την αιτιολόγηση των απολύσεων, επικαλουμένη ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύει τους απολυόμενους από τον επόμενο εργοδότη που θα έχει πλήρη ενημέρωση για το λόγο απόλυσης τους και έτσι δεν θα βρίσκουν δουλειά. Τώρα η κυβέρνηση θέλει να δώσει στην εργοδοσία τον πλήρη φάκελο όλων των εργαζομένων μέσα σε ένα απλό ηλεκτρονικό αρχείο. Ποιοι εργαζόμενοι είναι μέλη συνδικάτων, αν διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, αν διαμαρτυρήθηκαν γιατί μένουν απλήρωτοι, αν αγωνίστηκαν για να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους.
Ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι κατά παραγγελία της μεγαλοεργοδοσίας που θέλει να διασφαλίσει "σιγή νεκροταφείου". Συνδέεται με την όξυνση της επίθεσης ενάντια σε όλες τις πλευρές της ζωής των εργαζομένων. Παίρνουν μέτρα καταστολής γιατί έχουν να υλοποιήσουν σκληρά αντεργατικά μέτρα.
Η επίκληση της δημοκρατίας, της καλής και μαζικής λειτουργίας των συνδικάτων είναι ένα τεράστιο παραμύθι που χρησιμοποίησε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Είναι τόση η δημοκρατία που μας έχουν σερβίρει που κοντεύει να "μας βγει από τις μύτες και τα αυτιά μας". Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά όλοι οι εργαζόμενοι τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς.
Για να υπερασπιστεί κανείς τα "αυτονόητα" δικαιώματά του, τις ανάγκες του, πρέπει να προσπεράσει χίλιες δυσκολίες, τρομοκρατία και την παρέμβαση της εργοδοσίας.
Με κατασταλτικά μέτρα επιχειρείται να φιμωθούν οι εργαζόμενοι, να μπει ο "αστυφύλακας" μέσα στα Συνδικάτα να ελέγχει τους αγώνες και το περιεχόμενό τους, όπως επιβάλλουν τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.
Η στήριξη στην πολιτική "Νόμος και Τάξη", στην καταστολή των αγώνων που δίνει η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ, πρέπει να βρει απάντηση με την αγωνιστική στάση από όλους τους εργαζομένους, τίμιους συνδικαλιστές και Συνδικάτα.
Τα σωματεία είναι οργανώσεις εργατών, όχι του κράτους και της εργοδοσίας. Λειτουργούν για να υπηρετήσουν τα εργατικά συμφέροντα, τους στόχους και την προοπτική της εργατικής τάξης και όχι τα θέλω των κεφαλαιοκρατών και των κυβερνήσεών τους.
Τώρα να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειά.
Η απάντηση στην καταστολή, στην παρεμπόδιση των αγώνων θα δοθεί με απεργία.
Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. καλεί άμεσα να συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων του κλάδου για λήψη απεργιακής απόφασης, όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!
Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στην συλλογική οργάνωση και πάλη.
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ