Τρίτη 23 Ιουνίου 2020


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:1087                                                                                                                                     Αθήνα 23/6/2020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο περιορισμός των διαδηλώσεων, που η κυβέρνηση της ΝΔ επεξεργάζεται, αποτελεί τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Σε συνέχεια και κλιμάκωση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, της επίθεσης στα εναπομείναντα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, η πρόθεση για των περιορισμό των διαδηλώσεων συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τους εργαζόμενους και το λαό στο περιθώριο, άφωνους και τους αγώνες τους στο γύψο. Έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία. Η κανονικότητά τους επιτάσσει σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο κεφάλι.
Τα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού δεν τα δημιουργούν οι διαδηλώσεις, όπως λένε τα αφεντικά, οι κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια τους, τα δημιουργούν οι αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει, προς όφελος των κεφαλαιοκρατών, και που γεννούν ανεργία, φτώχεια, μετατρέπουν τους εργασιακούς χώρους σε κάτεργα, αφαιρούν από το λαό τη δυνατότητα να καλύψει τις βασικές του ανάγκες (π.χ. Υγεία, Παιδεία...)
Η Ομοσπονδία μας μαζί με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και στο περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν, να παλεύουν και να διεκδικούν απέναντι τους. Οι εργατικοί – λαϊκοί αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο. Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια να φιμωθούν και να κλειστούν οι αγώνες τους σε γυάλα.
Η Ομοσπονδία μας απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία μέλη μας να ενημερώσουν τους συναδέλφους μας, να παρθούν αποφάσεις αγωνιστικής  καταδίκης, να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα. Να μην τους επιτρέψουμε να διαλύσουν ένα δικαίωμα που οι εργαζόμενοι και ο λαός κατέκτησαν με το αίμα τους.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ