Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:1096                                                                                                                      Αθήνα 27/07/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του επαγγελματικού ταμείου ΤΕΑΥΦΕ – ΝΠΙΔ να προχωρήσει σε αγωγές έξωσης όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζόμενων και συνταξιούχων που ενοικιάζουν γραφεία στο κτίριο ιδιοκτησίας του Ταμείου στην οδό Χαλκοκονδύλη 56, ένα ιστορικό κτίριο φτιαγμένο από τα χρήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Άλλο τόσο απαράδεκτη και προκλητική με την απόφαση να εκδιώξουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους από το φυσικό τους χώρο, είναι η συκοφαντική και προβοκατόρικη συμπεριφορά και στάση της Διοίκησης και των επιτελείων της απέναντι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου, ιδιαίτερα απέναντι στην κλαδική Ομοσπονδία μας και στο κλαδικό Συνδικάτο Αττικής που πρώτα από όλους έβαλαν στο στόχαστρο. 
Αντί να ενημερώσουν, όπως οφείλουν, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου για τα περιβόητα σχέδια «αξιοποίησης» της περιουσίας του Ταμείου, αντί να δώσουν λόγο για το πετσόκομμα των συντάξεων και των παροχών, δηλαδή για όλα αυτά που άρπαξαν από εργαζόμενους και συνταξιούχους, ενώ τα έχουν πληρώσει και τα δικαιούνται, επιτίθενται στους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους, με συκοφαντίες και λάσπη στον «ανεμιστήρα». Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι, δηλαδή! Ακριβώς όπως η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις της, για να δικαιολογούν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν.
Η ΟΕΦΣΕΕ τους ξεκαθαρίζει ότι ούτε μας εκπλήσσουν, ούτε μας φοβίζουν με αυτά που κάνουν! Από την αρχή είχαμε καταγγείλει και αντιπαλέψει τη μετατροπή του επικουρικού ταμείου του κλάδου σε επαγγελματικό, ως εφαρμογή των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων της μνημονιακής περιόδου. Οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν με τον πιο τραγικό τρόπο, διαψεύδοντας ταυτόχρονα όσους στήριξαν αυτή την «επιλογή» με το επιχείρημα ότι το ταμείο θα ερχόταν «στα χέρια των εργαζόμενων και των συνταξιούχων»!
Όχι μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα υλοποιήθηκε η πρώτη φάση της επαγγελματικής ασφάλισης ως «δεύτερου πυλώνα» και τώρα ετοιμάζουν τη φάση της ολοκλήρωσης του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην ασφάλιση, για να δώσουν και το τελευταίο κτύπημα στο κατακτημένο με αγώνες και αίμα δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης. Εδώ εντάσσονται και τα σχέδια της Διοίκησης του ΤΕΑΥΦΕ – ΝΠΙΔ, ο «διωγμός» των σωματείων.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται από όλους αυτούς που «τρέφονται» από τη δουλειά και τον ιδρώτα τους, να μην επιτρέψουν το παραπέρα ξήλωμα των δικαιωμάτων τους, να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους να συνδικαλίζονται και να εκλέγουν τους εκπροσώπους τους.
Να αποσύρει τώρα η Διοίκηση του Επαγγελματικού Ταμείου όλες τις αγωγές!
Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα παραχωρήσουμε σε κανέναν το δικαίωμα που έχουμε για δεκαετίες να στεγαζόμαστε στο φυσικό μας χώρο! 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ