Τρίτη 25 Μαΐου 2021

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  1187                                                                                                           Αθήνα 24/5/2021

 

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ 8ΩΡΟ - ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ - ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους είναι τα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία να παραμείνουν. Στην χώρα μας κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες ετοιμάζουν γενίκευση της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου, απογείωση της ευελιξίας και της κινητικότητας των εργαζομένων. Αντίθετα με τις παχυλές χρηματοδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, για τους εργαζόμενους ετοιμάζεται το καθεστώς της εργασιακής σκλαβιάς του 21ου αιώνα, η εκτίναξη της ανεργίας.

Με το νέο αντεργατικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση, θέλουν να νομοθετήσουν:

·         10 ΩΣ 13 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΗΜΈΡΑ, ΩΣ 78 ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

·         ΩΣ 150 ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑ ΜΕ 20% ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ

·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

·         ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

·         ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

·         ΝΕΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

·         ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για να εξυπηρετήσουν τους στρατηγικούς στόχους της μεγαλοεργοδοσίας,  επιδιώκουν   με μια νομοθετική τομή να προσαρμόσουν τις εργασιακές σχέσεις και την συλλογική οργάνωση των εργαζόμενων στο ασφυκτικό πλαίσιο και τους σχεδιασμούς των εκμεταλλευτών και του κράτους  τους.  Εξάλλου από το 1990 και μετά ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους,  ξηλώνουν τη μία κατάκτηση των εργαζομένων μετά την άλλη για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, να συγκεντρώσουν σε όλο και λιγότερα χέρια τον τεράστιο πλούτο που παράγουν οι πολλοί.

Σε αυτή την κατεύθυνση  έχουν συμφωνήσει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης {ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ)}, που τώρα δήθεν διαμαρτύρονται, αλλά ως κυβερνήσεις έχουν νομοθετήσει και διατηρήσει αντίστοιχα αντεργατικά μέτρα.

Όλοι μαζί έχουν δημιουργήσει με την πολιτική τους στρατιές ανέργων και μισοαπασχολούμενων, με πρωταθλητές τους νέους και νέες που δεν γνώρισαν ποτέ τι σημαίνει δουλειά με δικαιώματα.

Και στον κλάδο μας, πίσω από την αδιαλλαξία των εργοδοτών κρύβεται η εργασιακή ζούγκλα που θέλουν να επιβάλουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τους φαρμακοβιομήχανους για την κλαδική σύμβαση, ωμά οι εργοδότες μας είπαν ότι δεν συζητούν τίποτα μέχρι να ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο!

Εμείς οι εργαζόμενοι όμως βάζουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες και με βάση αυτές παλεύουμε για:

·        Να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό έκτρωμα που θέλει να φέρει στη βουλή η κυβέρνηση.

·        Να καταργηθεί  όλη η αντεργατική νομοθεσία και διατάξεις που αφορούν τον εργάσιμο χρόνο, τις εργασιακές σχέσεις τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζόμενων.

Διεκδικούμε:

·        Μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας, 5μερο - 7ωρο - 35ωρο.

·        Κλαδική ΣΣΕ που να μας εξασφαλίζει διευρυμένα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Ο πλούτος που με την δουλεία μας παράγουμε, η τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος πρέπει να εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα και όχι την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Γι' αυτό παλεύουμε μέχρι να έρθουν ολοκληρωτικά στα δικά μας χέρια, μέχρι να γίνουμε εμείς οι κυρίαρχοί τους.

Μπαίνουμε όλοι στη μάχη. Παίρνουμε τις δικές μας αποφάσεις. Μαζί με την Ομοσπονδία μας, που με σταθερότητα και συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, παλεύει για το τώρα αλλά και για την προοπτική που θα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, σε πείσμα των αφεντικών και της κυβέρνησης που μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ -ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!

Καλούμε, με  ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Ομοσπονδίας μας, τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου σε ΑΠΕΡΓΙΑ στις 3 Ιούνη 2021.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ