Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  1190                                                                                                                  Αθήνα 3/6/2021

 

Το νομοσχέδιο που εκφράζει την καπιταλιστική βαρβαρότητα δε διορθώνεται, δε βελτιώνεται!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ! - Μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων!

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Όλοι στη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο – τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση, για να αποτελειώσει ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα και να διαλύσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζόμενων.

Αυτό το έκτρωμα δεν παίρνει διορθώσεις ούτε βελτιώσεις. Απορρίπτεται από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Να μην κατατεθεί!

Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους είναι τα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία να παραμείνουν. Στην χώρα μας κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες ετοιμάζουν γενίκευση της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου, απογείωση της ευελιξίας και της κινητικότητας των εργαζομένων. Αντίθετα με τις παχυλές χρηματοδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, για τους εργαζόμενους ετοιμάζεται το καθεστώς της εργασιακής σκλαβιάς του 21ου αιώνα, η εκτίναξη της ανεργίας.

Με το νέο αντεργατικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση, θέλουν να νομοθετήσουν:

·        10 ΩΣ 13 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΩΣ 78 ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

·        ΩΣ 150 ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑ ΜΕ 20% ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ

·        ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

·        ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

·        ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

·        ΝΕΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

·        ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

·        ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για να εξυπηρετήσουν τους στρατηγικούς στόχους της μεγαλοεργοδοσίας,  επιδιώκουν   με μια νομοθετική τομή να προσαρμόσουν τις εργασιακές σχέσεις και την συλλογική οργάνωση των εργαζόμενων στο ασφυκτικό πλαίσιο και τους σχεδιασμούς των εκμεταλλευτών και του κράτους  τους.  Εξάλλου από το 1990 και μετά, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους,  ξηλώνουν τη μία κατάκτηση των εργαζομένων μετά την άλλη για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, να συγκεντρώσουν σε όλο και λιγότερα χέρια τον τεράστιο πλούτο που παράγουν οι πολλοί.  

Στον κλάδο μας, πίσω από την αδιαλλαξία των εργοδοτών κρύβεται η εργασιακή ζούγκλα που θέλουν να επιβάλουν. Δεν είναι τυχαίο ότι στην συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τους φαρμακοβιομήχανους για την κλαδική σύμβαση, ωμά οι εργοδότες μας είπαν ότι δεν συζητούν τίποτα μέχρι να ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο!

Σε αυτή την κατεύθυνση  έχουν συμφωνήσει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης {ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ)}, που τώρα δήθεν διαμαρτύρονται, αλλά ως κυβερνήσεις έχουν νομοθετήσει και διατηρήσει αντίστοιχα αντεργατικά μέτρα.

Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και η πλήρως ενσωματωμένη στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια, ως μηχανισμός του ΣΕΒ και της κυβέρνησης, ηγεσία της ΓΣΕΕ. Γι αυτό προσπαθεί, για άλλη μια φορά, να βάλει εμπόδια στην οργάνωση της απεργιακής απάντησης και πάλης των εργαζόμενων. Αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν «έβλεπαν» κανένα νομοσχέδιο και αποκαλούσαν «γελοίους» όλους εμάς που προσπαθούσαμε να οργανώσουμε την πάλη των εργαζόμενων, τώρα παραδέχονται ότι το νομοσχέδιο υπάρχει, το συζητάνε εδώ και καιρό με την κυβέρνηση και προσπαθούν να το “βελτιώσουν” με τις παρεμβάσεις τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, και αγνοώντας προκλητικά τις δεκάδες αποφάσεις των συνδικάτων για τις 3 Ιούνη, αποφάσισαν στην ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ απεργία για τις 10 Ιούνη, με τις ψήφους της γνωστής εργατοπατερίστικης ομάδας ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- Βασιλόπουλου.

Είναι προφανές ότι θέλουν να αποσυντονίσουν και να αποδιοργανώσουν το επιβεβλημένο απεργιακό μέτωπο των εργαζόμενων απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που έρχεται να τους ισοπεδώσει και να τους προσφέρει βορά στο βωμό του εργοδοτικού κέρδους. Είναι πλέον καθαρό σε όλους ότι παίζουν ξανά όπως και στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, το παιχνίδι της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

Ο σχεδιασμός τους δε θα περάσει! Παίρνουμε την υπόθεση της απεργίας και της επιτυχίας της στα δικά μας χέρια και βάζουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες και με βάση αυτές παλεύουμε για:

·        Να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό έκτρωμα που θέλει να φέρει στη βουλή η κυβέρνηση.

·        Να καταργηθεί  όλη η αντεργατική νομοθεσία και διατάξεις που αφορούν τον εργάσιμο χρόνο, τις εργασιακές σχέσεις τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζόμενων.

Διεκδικούμε:

·        Μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας, 5μερο - 7ωρο - 35ωρο.

·        Κλαδική ΣΣΕ που να μας εξασφαλίζει διευρυμένα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Ο πλούτος που με την δουλεία μας παράγουμε, η τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος πρέπει να εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα και όχι την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Γι' αυτό παλεύουμε μέχρι να έρθουν ολοκληρωτικά στα δικά μας χέρια, μέχρι να γίνουμε εμείς οι κυρίαρχοι τους.

Μπαίνουμε όλοι στη μάχη. Μαζί με την Ομοσπονδία μας, που παλεύει για το τώρα αλλά και για την προοπτική που θα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, σε πείσμα των αφεντικών και της κυβέρνησης που μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ -ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!

ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΑΘΗΝΑ, ΣΤΙΣ 10π.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ