Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.: 1202                                                                                                                                  ΑΘΗΝΑ  15/07/2021

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας συνεδρίασε το Σάββατο 10/11/2021 και αποφάσισε τα εξής:

·     Εκτιμώντας την δράση όλου του προηγούμενου διαστήματος και τις μάχες που δώσαμε σε σύνθετες και δύσκολες συνθήκες (πανδημία, εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία, υπονομευτική στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ - εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού), καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η δουλειά μας ήταν θετική. Δώσαμε με αποφασιστικότητα τη μάχη απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης καθώς και απέναντι στις εργοδοτικές επιθέσεις σε διάφορους εργασιακούς χώρους του κλάδου. Οι κινητοποιήσεις που έγιναν, απεργίες (6/5, 10/6 και 16/6) και συλλαλητήρια, καθώς και η αυξημένη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες σε συνδικάτα-μέλη μας, δείχνουν ότι υπάρχουν προϋποθέσεις και δυνατότητες για την καλύτερη οργάνωση και μαχητικοποίηση των εργαζομένων του κλάδου μας. Στη βάση αυτή συνεχίζουμε την πάλη μας απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και όλων των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την εργοδοσία, συνεχίζουμε την αντιπαράθεση με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Η πολιτική αυτή συνεχίζεται με τα νέα νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, τον κατακερματισμό και τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, ως στρατηγική επιλογή του μεγάλου κεφαλαίου για πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους. Είμαστε σε ετοιμότητα για να απαντήσουμε αγωνιστικά στα νομοσχέδια για την ασφάλιση και την παιδεία. Προετοιμάζουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας για να μην εφαρμοστεί στην πράξη μέσα στους εργασιακούς χώρους ο αντεργατικός νόμος που ψηφίστηκε, για να αποκρούσουμε κάθε εργοδοτική και κυβερνητική επίθεση. Δεν παραιτούμαστε από τις σύγχρονες ανάγκες μας, τις βάζουμε μπροστά και παλεύουμε για την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ, για σταθερό εργάσιμο χρόνο, 5μερο -7ωρο - 35ωρο, για διευρυμένα συνδικαλιστικά και άλλα εργασιακά δικαιώματα.

·      Στην κατεύθυνση της αποτροπής του εκφυλισμού των σωματείων μας και των ζωντανών μαζικών διαδικασιών τους, με ηλεκτρονικές συνελεύσεις και αρχαιρεσίες που επιδιώκει η εργοδοσία και η κυβέρνηση, δεν θα γίνονται δεκτά σωματεία με τέτοιες διαδικασίες. Εγγύηση για την ύπαρξη και ανάπτυξη των σωματείων είναι η ζωντανή συζήτηση και συμμετοχή των εργαζομένων μακριά από τον έλεγχο και την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους που μόνο για το καλό των σωματείων μας δεν κόπτονται, όπως αποδείχτηκε από την επιτυχία των αρχαιρεσιών που έγιναν αυτό το διάστημα σε κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, μέλη μας.

·      Καλούμε όλα τα σωματεία μας να φροντίσουν για την διενέργεια των αρχαιρεσιών τους εντός των προθεσμιών και της παράτασης που έχει δοθεί από το Υπουργείο για τα ΔΣ των οποίων οι θητείες έχουν λήξει, καθώς και για όσα οι θητείες λήγουν κανονικά μέχρι το Δεκέμβριο του 2021, ενόψει και της προκήρυξης του 15ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ