Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.: 1205                                                                                                                                          ΑΘΗΝΑ  28/07/2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η “αύξηση” - παρωδία κατά 0,52 ευρώ την ημέρα του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι μια μεγάλη κοροϊδία απέναντι στους εργαζόμενους. Η Κυβέρνηση χωρίς καμιά ντροπή δίνει ψίχουλα στους εργαζόμενους τα οποία θα εξανεμιστούν, πριν καν τα δουν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας, από την εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν ψηφιστεί

Στην πραγματικότητα η “αύξηση” - παρωδία είναι διατήρηση του ήδη πετσοκομμένου κατώτατου μισθού που έχει επιβληθεί εδώ και μια δεκαετία με τον νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου  με τον οποίο έχει καταργηθεί η διαδικασία της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η εργοδοσία με την συνδρομή της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχει στα χέρια της όλα τα όπλα για να πληρώνει λιγότερα σε μισθούς και μεροκάματα ακόμη και από αυτά που ισχύουν ως σήμερα. Το ίδιο κάνει και η εργοδοσία του κλάδου μας με την άρνηση της να υπογράψει την κλαδική ΣΣΕ, με την εντατικοποίηση της δουλειάς, την χρησιμοποίηση διάφορων ελαστικών μορφών και την συνολική επιδείνωση των όρων εργασίας.

Η ζωή των εργαζομένων δεν θα βελτιωθεί με ψίχουλα και υποσχέσεις  που μοιράζουν απλόχερα οι κυβερνήσεις για να καλλιεργήσουν αυταπάτες και να θωρακίσουν τον καπιταλιστικό μονόδρομο.

Το περιβόητο ταμείο ανάκαμψης, για το οποίο υπερθεματίζουν, θα κατευθυνθεί στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι για τις ανάγκες των εργαζομένων. Είναι ένα νέο υπερμνημόνιο που προϋποθέτει τσακισμένα δικαιώματα και τους ίδιους και ακόμη χαμηλότερους μισθούς για τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι δίπλα στα συνδικάτα, το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει να παλέψουν για ουσιαστικές αυξήσεις σε  μισθούς και  μεροκάματα μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Να οργανώσουν τον αγώνα τους με επίκεντρο τις ανάγκες τους. Μόνο σε αυτό τον δρόμο είναι δυνατό να καταγραφούν νικηφόρα αποτελέσματα για το σήμερα και για το αύριο που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι. Έχουμε την πείρα από την δράση όλου του προηγούμενου διαστήματος και τις μάχες που δώσαμε σε σύνθετες και δύσκολες συνθήκες όπως η πανδημία, η εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία, η υπονομευτική στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Συνεχίζουμε την πάλη μας απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και όλων των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την εργοδοσία, συνεχίζουμε την αντιπαράθεση με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Δεν παραιτούμαστε από τις σύγχρονες ανάγκες μας ούτε συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα, τις βάζουμε μπροστά και παλεύουμε για την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ, για σταθερό εργάσιμο χρόνο, 5μερο -7ωρο - 35ωρο, για διευρυμένα συνδικαλιστικά και άλλα εργασιακά δικαιώματα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ