Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:514                                                                                                             ΑΘΗΝΑ 28/04/2015


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1Η ΜΑΗ – ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

(ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 10 Π.Μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ)


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την 1η Μάη απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζικά, ενώνοντας τις φωνές μας με τις φωνές των συναδέλφων μας από όλους τους κλάδους, μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος.

Αυτό το κάλεσμα απευθύνει η Ομοσπονδία μας σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου. Να αποτελέσει η οργάνωση της απεργίας και των συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς βήμα προς τα μπρος στην οργάνωση και στην πάλη του κλάδου.

Δεν καταθέτουμε τα όπλα μπροστά στις δυσκολίες. Επιμένουμε με πίστη στο δίκιο και τη δύναμή μας!

Απεργούμε και διαδηλώνουμε, όχι τυπικά – επετειακά, όχι για να στηρίξουμε συμφέροντα ξένα από τα δικά μας.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε κάτω από τις δικές μας σημαίες, με οδηγό και κριτήριο τα δικά μας συμφέροντα και ανάγκες.

Έτσι τιμάμε τους αγωνιστές και τους νεκρούς της τάξης μας στο Σικάγο το 1886, στη Θεσσαλονίκη το 1936, στην Καισαριανή το 1944. Όλους τους εργάτες και τις εργάτριες που πάλεψαν, θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή τους,  για τα δικαιώματα της τάξης μας, για να αποσπά αυτή κατακτήσεις απέναντι στους κεφαλαιοκράτες και το εκάστοτε πολιτικό τους προσωπικό, για μια καλύτερη ζωή.

Έτσι απαντάμε στη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας, στις απολύσεις, στην απλήρωτη εργασία, στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στα δουλεμπορικά που διακινούν εργαζόμενους από επιχείρηση σε επιχείρηση με άθλιες συνθήκες και μεροκάματα.

Έτσι απαντάμε στους «κοινωνικούς διαλόγους» που ξανάρχισε η νέα, δήθεν φιλολαϊκή κυβέρνηση μαζί με τους μεγαλοεργοδότες και τον αναμορφωμένο εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, για να μας αποκοιμίσουν ακόμα μια φορά και να μας σφάξουν με το μπαμπάκι.

Έτσι απαντάμε στο καπιταλιστικό σύστημα που κάνει προσπάθεια να απαξιώσει  τον ταξικό χαρακτήρα της Πρωτομαγιάς.  

Έτσι απαντάμε στην εργοδοσία του κλάδου μας που αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους κυβερνήσεων - ΕΕ - ΔΝΤ και προχωράει σε μια σειρά μέτρα: ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συνεργασία με δουλεμπορικά γραφεία, προσπάθεια να σπάσει το πενθήμερο του κλάδου, ένταση των απειλών, της άμεσης και έμμεσης τρομοκρατίας, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μην διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Έτσι διεκδικούμε την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ, με τους δικούς μας όρους και κριτήρια και όχι με την «προσαρμογή» που ζητούν οι εργοδότες.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Εμείς δεν θα προσαρμοστούμε στις ανάγκες των επιχειρηματικών ανταγωνισμών για μεγαλύτερη κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα. Τα συμφέροντα και οι ανάγκες μας δε συμβιβάζονται με τα δικά τους.

Γι αυτό βάζουμε στην άκρη όσους «συνδικαλιστές» και πολιτικές δυνάμεις σπέρνουν τέτοιες αντιλήψεις.

Καμιά αναμονή καμιά αυταπάτη!

Ο δικός μας δρόμος είναι αυτός της οργάνωσης και του αγώνα, σε αντιπαράθεση με τη λογική και τα σχέδια των «κοινωνικών εταίρων» ή «συνομιλητών», για να πάρουμε πίσω αυτά που μας αφαίρεσαν προς όφελος της πλουτοκρατίας, για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, όλα αυτά που μας ανήκουν, μέχρι να διαφεντέψουμε εμείς τον πλούτο που παράγουμε.


Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!


ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ – ΨΗΛΑ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ