Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:507                                                                                                             ΑΘΗΝΑ 09/04/2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Στις 20 Απρίλη, η Ομοσπονδία μας θα συναντηθεί για ακόμα μια φορά με τους εκπροσώπους των εργοδοτών του κλάδου, το ΣΦΕΕ, για το ζήτημα της κλαδικής ΣΣΕ.

Η μάχη για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ είναι η πιο σημαντική μάχη που δίνει η Ομοσπονδία μας τα τελευταία χρόνια, απέναντι στους εργοδότες του κλάδου που μέχρι σήμερα αρνούνται να υπογράψουν κλαδική ΣΣΕ, γιατί οι σχεδιασμοί τους διευκολύνονται, όταν δεν υπάρχει συλλογική κάλυψη και προστασία για τους εργαζόμενους, όταν ο κάθε εργαζόμενος είναι μόνος και ανοργάνωτος απέναντί τους, με τις ατομικές συμβάσεις, με τις εργοδοτικές ενώσεις προσώπων. Σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιούν τα όπλα που τους προσφέρουν οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί, εξάλλου γι αυτό ψηφίστηκαν.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η κλαδική ΣΣΕ δεν έχει να κάνει μόνο με το εισόδημά μας που έτσι κι αλλιώς είναι ζωτικής σημασίας, για να μπορούμε να καλύπτουμε στοιχειωδώς τις ανάγκες μας, αλλά με το σύνολο των εργασιακών σχέσεων και συνθηκών. Έχουμε την εμπειρία από την προσπάθεια μερίδας φαρμακαποθηκάριων, με τη στήριξη Δημάρχων, να ανοίξουν τις φαρμακαποθήκες τα Σάββατα, στην ουσία να καταργήσουν το 5ημερο – 8ωρο από Δευτέρα ως Παρασκευή, που έχει κατακτηθεί μέσα από την κλαδική ΣΣΕ.

Η ΟΕΦΣΕΕ και το Κλαδικό Συνδικάτο Αττικής έδωσαν και δίνουν τη μάχη να μην περάσει αυτό το εργοδοτικό σχέδιο και μέχρι τώρα το έχουμε αναχαιτίσει. Η υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ, επομένως, είναι όπλο στα χέρια μας γι αυτή και για άλλες μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Δίνουμε τη μάχη να υπογράψουμε κλαδική ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις ανάγκες μας και να συμβάλει στην ανάκτηση των απωλειών που είχαμε στο εισόδημά μας όλα αυτά τα χρόνια με τις περικοπές κοινωνικών παροχών και τα φοροχαράτσια που μας επιβλήθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι δεν πάμε ούτε χιλιοστό πίσω από την κλαδική ΣΣΕ του 2009 με όλους τους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους που περιλαμβάνει και διεκδικούμε βελτίωση μισθολογική και θεσμική, όπως διατυπώνεται από το σχέδιο ΣΣΕ για το 2015 που έχουμε καταθέσει. 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι η υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ ήταν και είναι ζήτημα ταξικής πάλης και σύγκρουσης. Αυτό ισχύει σήμερα στο πολλαπλάσιο, αφού οι εργοδοτικές απαιτήσεις αυξάνονται, τα όρια του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και της θωράκισης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας στενεύουν και ζητούν ένταση της εκμετάλλευσης, μεγαλύτερες θυσίες από τους εργαζόμενους. Αυτό δεν πρόκειται καμιά κυβέρνηση, κανένα διαχειριστικό μίγμα αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος να το αλλάξει. Δεν τρέφουμε, λοιπόν, αυταπάτες και δεν περιμένουμε κανέναν «κοινωνικό διάλογο» να μας δώσει αυτά που διεκδικούμε.

Η διεκδίκηση αυτή είναι υπόθεση όλων μας και σε αυτή την κατεύθυνση προχωράμε στην οργάνωση του αγώνα μας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Μπροστά στη συνάντηση στις 20 Απρίλη αλλά και μετά από αυτή προετοιμάζουμε τα αγωνιστικά μας βήματα, για:
·       Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ που να ανακτά απώλειες και να βάζει την προοπτική της ικανοποίησης των σύγχρονων και πραγματικών μας αναγκών. 
·       Καμιά υποχώρηση από τα κεκτημένα της κλαδικής ΣΣΕ του 2009.

Αυτό το μήνυμα θα δώσουμε και με τη συμμετοχή μας στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα, στις 10π.μ., μαζί με το μήνυμα ότι δεν χαρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμά μας στην κοινωνική ασφάλιση, στη δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, όλα όσα κατακτήσαμε με αγώνες και τώρα μας πετσοκόβουν.

Ο δικός μας δρόμος δεν είναι ο δρόμος των κεφαλαιοκρατών και του συστήματος τους, ο δρόμος που μας προτείνει το πολιτικό τους προσωπικό, με τη μια ή την άλλη μορφή διαχείρισης. Αυτός ο δρόμος μας φέρνει μπροστά στη φτώχια, στην ανεργία, στα κάθε λογής «μνημόνια». Ο δικός μας δρόμος βρίσκεται απέναντί τους, στον αγώνα  σε ρήξη μαζί τους, μέχρι την ανατροπή τους.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ