Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:506                                                                                                             ΑΘΗΝΑ 09/04/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πριν από 16 χρόνια, στις 3 Απρίλη 1999, ιδρύθηκε το  ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη έκαναν το βήμα, για να γίνει πράξη αυτό που εξέφραζαν ως ανάγκη πολλοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, δηλαδή να αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ταράξει κάποιος την κατάσταση που είχε διαμορφώσει ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΜΕ είναι και η κλαδική μας Ομοσπονδία, η ΟΕΦΣΕΕ. Ο σταθερός και αταλάντευτος ταξικός προσανατολισμός της ΟΕΦΣΕΕ, οι μάχες που έδωσε από την ίδρυσή της και συνεχίζει να δίνει με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων, συνέβαλαν καθοριστικά στις μικρές και μεγάλες νίκες και κατακτήσεις των εργαζόμενων του κλάδου, έβαλαν και βάζουν εμπόδια στην αντεργατική επίθεση που εξαπολύεται από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της. Οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων εμπλούτισαν την πείρα των εργαζόμενων του κλάδου, έδειξαν πιο καθαρά πού οδηγεί η λογική του κοινωνικού εταιρισμού, της συναίνεσης, της διαχείρισης, των αυταπατών, του παλιού και νέου εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως εκφράζεται από τη διασπαστική ΠΟΙΕ. Μπορούμε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για το ποια γραμμή πάλης δίνει πραγματική διέξοδο, να εκτιμήσουμε καλύτερα την προσφορά της ΟΕΦΣΕΕ και του ΠΑΜΕ.
Η ίδρυση του ΠΑΜΕ συνέπεσε με την έναρξη των Νατοϊκών δολοφονικών επιδρομών στη Γιουγκοσλαβία, στις οποίες αντέδρασε ως μαχητική και πρωτοπόρα δύναμη στο εργατικό κίνημα.
Ως τέτοια δύναμη δουλεύει ακούραστα μέχρι σήμερα και προσφέρει σε όλα τα μέτωπα του αγώνα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης απέναντι  στο κεφάλαιο, στην ΕΕ και τις αντιλαϊκές πολιτικές για να αποκτήσει το συνδικαλιστικό κίνημα στέρεο ταξικό προσανατολισμό και να απαλλαγεί από τα βαρίδια  της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.
Αυτό θα συνεχίσει να κάνει και μπροστά στις νέες εξελίξεις και συνθήκες που διαμορφώνονται από το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό που αναδιαμορφώνονται και αναδιατάσσονται με νέα κυβερνητικά σχήματα, νέο εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, σπρώχνοντας στην αυταπάτη και στην αναμονή τους εργαζόμενους, αφοπλίζοντάς τους. Στόχος τους ήταν και είναι η θωράκιση της κερδοφορίας και της εξουσίας των κεφαλαιοκρατών.
Το ΠΑΜΕ με όλες του τις δυνάμεις προχωρά την προσπάθεια για την οργάνωση των εργαζόμενων και της πάλης τους, ξεπερνώντας τα εμπόδια των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να σηκωθούν ακόμα  πιο ψηλά οι σημαίες του αγώνα. Να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά. Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Σε αυτή την προσπάθεια η συμμετοχή, η συμβολή, η στήριξη του κάθε εργαζόμενου, του κάθε συνδικαλιστή που προβληματίζεται και ανησυχεί είναι πολύτιμη και αναγκαία.
Τίποτα δεν έχει κριθεί!  -  Ψηλά το κεφάλι!



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ