Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  631                                                                                                      
Αθήνα 27/6/2016

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Με αφορμή την 26η Ιούνη (Μέρα Κατά των Ναρκωτικών), η ΟΕΦΣΕΕ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και ιδιαίτερα στους νέους και τους καλεί:
·         Να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μεθοδεύει με διάφορα τεχνάσματα τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και την αποδοχή τους απ' το λαό με την ύπουλη επιχειρηματολογία που προωθεί για δήθεν «φαρμακευτικό και ωφέλιμο χασίς», που «θα σώσει και την οικονομία της χώρας».
·         Να καταδικάσουν την εντεινόμενη απόπειρα υποταγής των συνειδήσεων μέσω της εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες, με το ιδεολόγημα της «ελευθερίας στην επιλογή», ώστε να μην αντιδρούν στη βαρβαρότητα που διαμορφώνει το εκμεταλλευτικό σύστημα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
·         Να απορρίψουν τις αντιδραστικές θεωρίες της ναρκωκουλτούρας που κρύβουν τη σήψη και την αντιεπιστημονικότητά τους κάτω από το μανδύα της δήθεν «ελευθερίας», της «ατομικής επιλογής», του «δικαιώματος».
Πρόκειται για θεωρίες τόσο σάπιες και τόσο ξεπερασμένες όσο και ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής που τις δημιουργεί και τις προωθεί.
Σε όσες χώρες της ΕΕ έχουν εφαρμοστεί αντίστοιχες πολιτικές νομιμοποίησης και απελευθέρωσης, διαχωρισμού των ουσιών σε «μαλακές» και «σκληρές», τα ποσοστά χρήσης στο γενικό πληθυσμό αλλά και ειδικά ανάμεσα στους μαθητές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Κανένας εργαζόμενος ή άνεργος, κανένας νέος άνθρωπος δεν έχει ανάγκη τα ναρκωτικά. Μόνο το καπιταλιστικό σύστημα τα χρειάζεται, προκειμένου να ναρκώνει τα μυαλά και τις συνειδήσεις, να αναστέλλει την οργάνωση και τον αγώνα των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων για μια καλύτερη ζωή. Για να οδηγεί την αμφισβήτηση και τη δυσαρέσκεια σε ανώδυνους για το ίδιο δρόμους, αλλά πολύ οδυνηρούς για όσους πέφτουν στη ναρκω-παγίδα και τις οικογένειές τους. Για να παρατείνει την κυριαρχία του, να απομακρύνει την απειλή της ανατροπής του.
Το καπιταλιστικό σύστημα θέλει όλο και πιο φτηνή, όλο και πιο ευέλικτη εργατική δύναμη ως αντίδοτο στην κρίση του αλλά και ως βάση για την ανάκαμψη και ανάπτυξή του. Γι αυτό εξαπολύει επίθεση – οδοστρωτήρα απέναντι σε κάθε εργατικό δικαίωμα, στους μισθούς, στην κοινωνική ασφάλιση, στις παροχές,  στην υγεία, στην παιδεία, σε όλο το φάσμα της ζωής των λαϊκών οικογενειών. Σπέρνει τη φτώχεια, την ανεργία, την αμορφωσιά και θέλει να μας πείσει να αποδεχτούμε αυτή την αθλιότητα για μας και τα παιδιά μας μαζί με την αθλιότητα της ναρκωκουλτούρας.

Αυτό το σύστημα υπηρετεί η λυκοσυμμαχία της ΕΕ και μέσα σε αυτήν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, από εκεί απορρέει η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται γενικευμένα, μαζί με την πολιτική και την αντίληψη που φέρουν για τα ναρκωτικά.
Ταυτόχρονα, στο έδαφος της πολιτικής «υποκατάστασης», οι επιχειρηματικοί κολοσσοί του φαρμάκου θησαυρίζουν από την παραγωγή και διακίνηση υποκατάστατων (μεθαδόνη, βουπρενορφίνη), συντηρώντας και διαιωνίζοντας το πρόβλημα της εξάρτησης αλλά και της παράλληλης, πολλαπλής χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Σε όλα αυτά μια είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουμε:
·         Όχι σε όλα τα ναρκωτικά - Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις.
·         Πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις αιτίες που γεννούν τη ναρκωκουλτούρα.
·         Αγώνας για µια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι μια κοινωνία που τα ναρκωτικά θα κυκλοφορούν ελεύθερα στα ράφια των σούπερ-μάρκετ!

Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να πρωτοστατήσουν στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας για να αντεπιτεθούμε στους εκμεταλλευτές μας, να αντιπαλέψουμε τα βάρβαρα μέτρα τους, να διεκδικήσουμε όλο τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Μέσα από αυτούς τους αγώνες πρέπει όλοι να πάρουμε θέση και απέναντι στις νέες επικίνδυνες προτάσεις που έρχονται στο προσκήνιο. Να συμβάλουμε στην ενίσχυση του μετώπου απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά, του αγώνα ενάντια σε κάθε είδους ουσία, σε κάθε είδους εξάρτηση.
Να διεκδικήσουμε, μαζί με όλα τα υπόλοιπα που αφορούν τη δική μας ζωή και των παιδιών μας:
·         Πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν για όλους.
·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα προγράμματα θεραπείας.
·         Δημιουργία «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων και Κέντρων Πρόληψης σε όλη τη χώρα.
·         Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, στις σχολές, στο στρατό, στους χώρους όπου εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία. Πρωτογενή πρόληψη που στοχεύει στα αίτια και όχι στα αποτελέσματα της τοξικομανίας.
·         Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
·         Γενναία χρηματοδότηση για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να ενισχυθούν τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, πολιτισμού και ερασιτεχνικής δημιουργίας.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ