Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  634                                                                                                      
Αθήνα 13/7/2016                                                                                                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει τον «κοινωνικό διάλογο» που ξεκίνησε χθες στο Υπουργείο Εργασίας με σκοπό την εξαπάτηση και τον αποπροσανατολισμό των εργαζόμενων, προκειμένου να διευκολυνθεί η προώθηση των νέων αντεργατικών μέτρων που μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση έχουν στα σκαριά.
Ακόμα ένα στημένο παιχνίδι για να μπει η «θηλιά» στο λαιμό των εργαζόμενων, στο οποίο, για άλλη μια φορά, συμμετέχει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μέσω του προέδρου της.  
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μίλησε για «χάραξη εθνικής γραμμής εργαζομένων, εργοδοτών και κυβέρνησης» για να αντιμετωπιστούν δήθεν οι επιταγές του 3ου μνημονίου στα εργασιακά, για «συλλογικές διαπραγματεύσεις στα ευρωπαϊκά πλαίσια». Λες και τα μνημόνια και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι δεν έρχονται για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας! Λες και το «ευρωπαϊκό πλαίσιο» είναι φιλεργατικό και φιλολαϊκό! Λες και οι εργαζόμενοι έχουν κοινά συμφέροντα με τους εργοδότες!
Ο ΣΕΒ και γενικά η μεγαλοεργοδοσία εκφράζουν την ικανοποίησή τους από το κυβερνητικό έργο και την προώθηση των αντεργατικών και αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων. Ταυτόχρονα, καλούν την κυβέρνηση να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και θέτουν τις περαιτέρω απαιτήσεις τους. Αυτό έγινε και στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΕΒ, όπου η κυβέρνηση, μαζί με τα άλλα κόμματα που στηρίζουν το δρόμο ανάπτυξης των μονοπωλίων, έδωσαν ξανά τα διαπιστευτήρια τους.
Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η ανταπεργία, το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας, το νέο τσάκισμα στους μισθούς περιλαμβάνονται στα σχέδια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για τη θωράκιση και την ανάπτυξή τους.

Αυτά τα σχέδια πάνε να υλοποιήσουν, αξιοποιώντας τον «κοινωνικό διάλογο» ως σταθερό και αναντικατάστατο εργαλείο προώθησης βάρβαρων μέτρων,  μαζί με την κυβέρνηση και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που σπεύδει ως πιστός εντολοδόχος. Αυτή είναι η «εθνική γραμμή» τους! 
Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία του κλάδου πρέπει να βρεθούν σε θέση μάχης απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς! Να καταδικάσουν και να καταγγείλουν τη νέα προσπάθεια εγκλωβισμού και δημιουργίας κλίματος αναμονής στους εργαζόμενους.
Να συμβάλλουν, συσπειρωμένοι στις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, στο ΠΑΜΕ, στην οργάνωση της πάλης στο μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων, με πλαίσιο την ανάκτηση των απωλειών, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, τη διεκδίκηση της ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ