Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ  ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

                                                                                                                                                                                                                14/9/2018

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Στις 20 Σεπτέμβρη διοργανώνεται στο ξενοδοχείο «Royal Olympic Hotel» το  2ο Συνέδριο της  Ναυτεμπορικής  για τον κλάδο της Υγείας με θέμα  «Η Επόμενη μέρα στο επιχειρείν στην Υγεία».

Στο Συνέδριο συμμετέχουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες  των ομίλων της Ιδιωτικής Υγείας και του Φαρμάκου, Κλινικάρχες , Φαρμακοβιομήχανοι, Φαρμακαποθηκάριοι. Συμμετέχουν επίσης στελέχη της Κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων φορέων.
Όλοι αυτοί θα βάλουν τη δική τους ατζέντα για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Στην ατζέντα αυτή, όμως δε χωράνε τα διαρκώς οξυνόμενα προβλήματα των εργαζόμενων στους συγκεκριμένους κλάδους.  Οι πολύ χαμηλοί μισθοί, τα κομμένα επιδόματα, η εντατικοποίηση, τα διευρυμένα ωράρια, η απλήρωτη εργασία συνθέτουν  την καθημερινότητα του εργαζόμενου στην ιδιωτική υγεία. Οι Εργοδότες συστηματικά αποφεύγουν να διαπραγματευτούν με τα σωματεία των εργαζομένων, να δεσμευτούν με Συμβάσεις Εργασίας, ενώ οι φαρμακοβιομήχανοι προτείνουν για τους εργαζόμενους του κλάδου συλλογική σύμβαση που δεν θα προβλέπει βασικό μισθό και μειώνει θεσμικές κατακτήσεις και δικαιώματα.
Στη συνάθροιση  των επιχειρηματιών της Υγείας και του Φαρμάκου, των καπιταλιστών που μετέτρεψαν την Υγεία και το Φάρμακο σε πανάκριβα εμπορεύματα, πρέπει να ακουστεί  και η φωνή των  εργαζόμενων , οι δικές μας ανάγκες και διεκδικήσεις.
Καλούμε εργαζόμενους, σωματεία, συνδικαλιστές από την Ιδιωτική Υγεία και το Φάρμακο, να πάρουν μαζικά μέρος σε παράσταση διεκδίκησης  την
Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη στις 8:30 π.μ. έξω από το ξενοδοχείο «Royal Olympic Hotel»   (κοντά στο σταθμό του μετρό «Ακρόπολη»)

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ  
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους ΜΙΣΘΟΥΣ, ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥ.
                                                                               
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΦΣΕΕ)
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ – ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ, ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ BOEHRINGER-INGELHEIM HELLAS