Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.: 887                                                                                                                                          ΑΘΗΝΑ 24/09/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη Πανελλαδικής Απεργίας στον κλάδο, την Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018. Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να μπουν χωρίς καθυστέρηση στη μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία της. Καλούμε, επίσης, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, συνολικά την εργατική τάξη, να συμπορευτούμε σε αυτή τη μάχη, για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών, για να πάρουν αποφασιστική απάντηση στην αισχρή προπαγάνδα τους για τον κατώτατο μισθό.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιλάει για «υποχρεωτικότητα και επέκταση» των συλλογικών συμβάσεων καθώς και για «αύξηση» του κατώτατου μισθού. Θέλει να μας πείσει να ξεχάσουμε όσα μας έχουν αρπάξει μέχρι σήμερα με τους αντεργατικούς νόμους, που όχι μόνο αφήνουν άθικτους, αλλά προχωράνε στην εφαρμογή τους! Θέλει να μας πείσει να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που θα μας πετάνε οι κεφαλαιοκράτες, όταν το επιτρέπει η ανάκαμψη της οικονομίας τους, να περιμένουμε ότι με αυτό τον τρόπο και σιγά – σιγά θα βελτιώνεται η ζωή μας!
Με την τροπολογία για τον κατώτατο μισθό, η κυβέρνηση εφαρμόζει το νόμο Βρούτση, της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το «νόμο – δολοφόνο», που ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ τότε καταδίκαζε μετά βδελυγμίας! Είναι ο νόμος που προβλέπει τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με υπουργική απόφαση στη βάση των αντοχών της οικονομίας, με άλλα λόγια στη βάση των απαιτήσεων της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Για άλλη μια φορά, λοιπόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε με επιτυχία τις εξετάσεις της στους βιομήχανους και στους υπόλοιπους κεφαλαιοκράτες – μαζί με όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας που ψήφισαν την τροπολογία – διαβεβαιώνοντας τους ότι το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν πρόκειται να διαταραχθεί και θα διευρύνεται.
Η ανάπτυξή τους σημαίνει μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής μας δύναμης!
Η πείρα από τον κλάδο μας αυτό δείχνει ξεκάθαρα. Το φάρμακο αποτελεί για τους καπιταλιστές ένα από τα ακριβότερα και πιο κερδοφόρα εμπορεύματα, η φαρμακοβιομηχανία «καλπάζει» σε παραγωγή και κερδοφορία, σκάνδαλα εκατομμυρίων τροφοδοτούνται από φαρμακευτικούς επιχειρηματικούς κολοσσούς, σε παγκόσμιο επίπεδο, και την ίδια στιγμή οι φαρμακοβιομήχανοι προτείνουν για τους εργαζόμενους του κλάδου συλλογική σύμβαση που δεν θα προβλέπει βασικό μισθό και θα μειώνει θεσμικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Ταυτόχρονα, αναδιαρθρώνουν τις επιχειρήσεις τους, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και κερδοφόρες, με μόνιμη επωδό τις απολύσεις εργαζομένων, εντατικοποιούν τη δουλειά, κάνουν χρήση του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, με διευθέτηση του χρόνου εργασίας, διεύρυνση της εργολαβικής εργασίας και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Δεν έχουμε, επομένως, κοινά συμφέροντα. Η δική τους ανάπτυξη έχει ως κριτήριο τα κέρδη και την οικειοποίηση του πλούτου από τους λίγους. Η δική μας ανάπτυξη έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, όπως σήμερα μπορεί να πραγματοποιηθεί, στη βάση της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου, της ανόδου της παραγωγικότητας.
Αυτές τις ανάγκες βάζουμε μπροστά και επιμένουμε στη δική μας πρόταση, στην πρόταση των εργαζόμενων, στην πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων είναι και η Ομοσπονδία μας, για κατώτερο μισθό 751 ευρώ για όλους, για επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Είναι η πρόταση που επανειλημμένα έχουν απορρίψει στη Βουλή, όλοι αυτοί που τάχα «κόπτονται» για το μεροκάματο και τα δικαιώματά μας.
Γι αυτό πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει!
Καμιά αυταπάτη – καμιά αναμονή!
Αγώνας μαζικός, ενιαίος, πανελλαδικός!
Στην κατάσταση που διαμορφώνουν για εμάς και προσπαθούν να μας πείσουν να αποδεχτούμε, απαντάμε με το δικό μας ταξικό πλαίσιο και προοπτική. 
Διεκδικούμε:
§Υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ στη βάση του πλαισίου της Ομοσπονδίας μας.
§Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.  Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
§Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
§Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
§Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
§Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
§Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
§Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Η Εκτελεστική Επιτροπή