Τρίτη 16 Ιουλίου 2019


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:986                                                                                                                                          Αθήνα 15/07/2019

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ
Η Ομοσπονδία μας είναι αλληλέγγυα στους εργαζόμενους της εταιρείας «Αφοί Βλάχου» που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία τη Τετάρτη 17/7/2019, για την επαναπρόσληψη ενοικιαζόμενου εργαζόμενου, και μέλους της Σωματειακής Επιτροπής της επιχείρησης.
Η εργοδοσία σε συνάντηση που έγινε με το Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δεν θα απορροφήσει τον εργαζόμενο από την Trenkwalder, αλλά ούτε θα τον ξαναπροσλάβει μετά τη πάροδο ενός μήνα, όπως είχε δεσμευτεί και πράξει με άλλους εργαζόμενους, που ήταν επίσης ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση του εργαζόμενου, που είναι πρωτοπόρος στην εργασία του, αλλά και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων μέσα από τη Σωματειακή Επιτροπή, καθώς και από τη θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής.
Είναι ξεκάθαρο ότι η απόλυση είναι εκδικητική, γι αυτό και είναι αδιαπραγμάτευτη η επιστροφή του στη δουλειά, και σαν τέτοια θα την υπερασπιστούμε μέχρι να γυρίσει στο πόστο του. Τέτοιες ενέργειες δεν τρομάζουν, αλλά πεισμώνουν τους εργαζόμενους και με την ενότητα τους θα κερδίσουμε την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου.
Καλούμε την εργοδοσία να πάρει άμεσα πίσω την απόλυση.
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου μας να δείξουν την αλληλεγγύη τους, στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία «Αφοί Βλάχου».
Η ΔΙΟΙΚΗΣH