Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE, COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA, PIRAEUS & ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760,
φαξ 210 52.47.494, Emailsyndfarm@yahoo.gr
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΕΥΒΟΙΑΣΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΛΩΝΑ
Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδ. Θήβας 307/2012, Βιβλ. Σωμ. 23/2002 ΜΕΛΟΣ Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.
τηλ. 6936634665, email: synfarmeva@gmail.com, fax: 2105247494
2/7/2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι στον όμιλο ΦΑΜΑΡ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στον Όμιλο ΦΑΜΑΡ. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 5 χώρες με 13 εργοστάσια, ενώ στην Ελλάδα μόνο απασχολεί πάνω από 1000 εργαζόμενους. Η ανησυχία και η αβεβαιότητα που διακατέχουν το προσωπικό είναι εύλογη, τη στιγμή που η εταιρεία πλέον βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης και αναζήτησης νέου επενδυτή.
Σηµειώνεται ότι το 2017 η ΦΑΜΑΡ ΑΒΕΕ σηµείωσε αύξηση κύκλου εργασιών στα 125,6 εκατ. ευρώ έναντι 120 εκατ. ευρώ το 2016 και καθαρά κέρδη στα περίπου 5 εκατ. ευρώ έναντι ζηµιών 16,3 εκατ. ευρώ.
Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι δεν είδαμε τίποτα από την τεράστια κερδοφορία της εταιρείας να μπαίνει στην τσέπη μας.
Αντίθετα, με το πάγωμα των τριετιών, την κατάργηση επιδομάτων, την καθήλωση των μισθών και ημερομισθίων, ο μέσος μηνιαίος μισθός όλο και περισσότερο συμπιέζεται με αποτέλεσμα η ζωή και η καθημερινότητα μας να χειροτερεύει. Παράλληλα, υπάρχουν εργαζόμενοι – όμηροι υπό το καθεστώς εργολαβικών γραφείων, με το τηλέφωνο ανά χείρας, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίοι ζουν μέσα στην ανασφάλεια με μισθούς πείνας των 650 ευρώ μεικτά.
Μάλιστα, γι αυτούς τους συναδέλφους η εταιρεία δεν ανανέωσε τις συμβάσεις, με αποτέλεσμα να βγουν στην ανεργία.
Οι εξελίξεις στον όμιλο ΦΑΜΑΡ και με το προηγούμενο και με το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι τα συμφέροντα των εργαζόμενων όχι μόνο δεν ταυτίζονται με αυτά των επιχειρήσεων, αλλά βρίσκονται σε απόλυτη αντιπαράθεση. Οι επιχειρήσεις αυξάνουν και βαθαίνουν την εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε κάθε φάση από την οποία διέρχονται, ανάπτυξη, κάμψη, αναδιάρθρωση, ανάκαμψη. Σε αυτή την κατεύθυνση διευκολύνουν και οι νόμοι που ψηφίζονται και υλοποιούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Αυτό θα συνεχίσει να γίνεται και μπροστά στις επερχόμενες αναδιαρθρώσεις στον όμιλο ΦΑΜΑΡ, με τον όποιο νέο επενδυτή.
Μπροστά σε οποιοδήποτε σχεδιασμό της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι σε όλο τον όμιλο πρέπει να σταθούν ενιαία και με μοναδικό κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα και ανάγκες, να δώσουν τη μάχη για:
·        να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας
·        να μην πραγματοποιηθεί καμία απόλυση
·        να πάψει το καθεστώς των εργολάβων (ICAPADECCO – ΓΕΝΚΑ)
·        να προσληφθούν όλοι οι συνάδελφοι στην ΦΑΜΑΡ
·        εργασία με σταθερό 5μερο – 8ωρο
·        αυξήσεις και νέες παροχές
·        υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Η συσπείρωση στο επιχειρησιακό σωματείο, μαζί με τα κλαδικά σωματεία Φαρμάκου Αττικής-Πειραιά-Νήσων και Φαρμάκου Βοιωτίας-Εύβοιας-Αυλώνα και την κλαδική ομοσπονδία μας ΟΕΦΣΕΕ, αποτελούν τα πιο πολύτιμα όπλα των εργαζόμενων στον αγώνα που δίνουν σήμερα και το επόμενο διάστημα.

Πολύτιμο όπλο στα χέρια των εργαζόμενων είναι η αλληλοστήριξη και η αλληλεγγύη με όλους τους συναδέλφους της ΦΑΜΑΡ σε όλα τα εργοστάσια και σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται! Κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να «σωθεί», αν μείνει άνεργος ο συνάδελφος του στη Γαλλία, στην Ιταλία ή όπου αλλού στον κόσμο δραστηριοποιείται η ΦΑΜΑΡ. Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» ωφελεί μόνο τα αφεντικά, όχι τους εργάτες!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα, για να αντιπαλέψουμε τα σχέδια και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας, για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο!

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ