Πέμπτη 21 Μαΐου 2020


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE, COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA, PIRAEUS & ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760, φαξ 210 52.47.494, Emailsyndfarm@yahoo.gr
ΑΘΗΝΑ 20/05/2020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Την Τρίτη 19/5 οι εργαζόμενοι του κλάδου έδωσαν, με τη δυναμική συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που οργάνωσε το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία μας στο Δημαρχείο της Αθήνας, μια πρώτη, μαχητική απάντηση στην εργοδοσία και στη δημοτική αρχή που συντονισμένα σχεδιάζουν τη διάλυση όσων συγκροτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει, «χτυπώντας» το σταθερό 5ήμερο-8ωρο ωράριο εργασίας με τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακαποθηκών της Αθήνας από Δευτέρα ως Σάββατο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο στόχαστρο της εργοδοσίας αλλά και των πολιτικών δυνάμεων που την υπηρετούν είτε στην τοπική διοίκηση, είτε στην κεντρική κυβέρνηση, το συλλογικά κατακτημένο δικαίωμα των εργαζόμενων του κλάδου να εργάζονται με 5ήμερο – 8ωρο από Δευτέρα ως Παρασκευή. Είναι πάγια επιδίωξή τους να το καταργήσουν, για να γίνουν οι εργαζόμενοι πιο φτηνοί και πιο ευέλικτοι προς όφελος της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των κερδών, σε έναν κλάδο που οι κεφαλαιοκράτες αντλούν τεράστια υπεραξία από τη δουλειά των εργαζόμενων.
Η επιμονή σε αυτό το στόχο, που εντάσσεται στη γενικότερη αντεργατική επίθεση και στην υλοποίηση του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, φάνηκε και από την τοποθέτηση του Δημάρχου της Αθήνας ότι εμμένει και στηρίζει την απόφαση που «ανοίγει» όλες τις φαρμακαποθήκες κάθε Σάββατο, για να λειτουργήσει, όπως είπε, ο «υγιής ανταγωνισμός», να «εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των πολιτών», να «δημιουργηθούν θέσεις εργασίας» .
Είναι προφανής η πρόθεση της δημοτικής αρχής να προσφέρει «γη και ύδωρ» στη μεγαλοεργοδοσία, στους κεφαλαιοκράτες, ενώ για τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο και κινούν τα «γρανάζια» της κοινωνίας αφήνει τις ανούσιες φιέστες και τα υποκριτικά χειροκροτήματα.
Ο «υγιής ανταγωνισμός» τους είναι αυτός που συνθλίβει τους εργαζόμενους, που όχι μόνο δεν προσφέρει αλλά καταργεί θέσεις εργασίας, εντατικοποιεί την εργασία, κάνει το ωράριο και τη ζωή μας λάστιχο, δημιουργεί τις ελλείψεις στα φάρμακα και στα μέσα προστασίας, όπως βιώσαμε και στην πανδημία, που παρά την εντατική δουλειά των εργαζόμενων, πολλές φορές δεν βρίσκαμε ούτε τα στοιχειώδη μέσα προστασίας, μάσκες, αντισηπτικά κ.α.
Οι εργαζόμενοι έχουμε και γνώση και πείρα. Έχουμε δώσει μάχες που έβαλαν σοβαρά εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς.  Έχουμε και δύναμη.
Η κινητοποίησή μας, με τη συμμετοχή επιχειρησιακών σωματείων και επιτροπών εργαζομένων του κλάδου, με τη στήριξη λαϊκών μαζικών φορέων της Αθήνας και της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, έδωσε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Δεν πρόκειται να δεχτούμε την υπονόμευση των δικαιωμάτων και της ζωής μας. Δεν παραχωρούμε το σταθερό ωράριο εργασίας μας. Το υπερασπιζόμαστε μαζί με όλα μας τα δικαιώματα, διεκδικούμε τη διεύρυνσή τους με την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ.
Ο πλούτος που παράγουμε μας ανήκει!
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με 4ωρη στάση εργασίας (8.00 – 12.00) και συγκεντρώσεις, που αποφάσισε το Συνδικάτο μας, για όσες φαρμακαποθήκες της Αττικής ανοίξουν – χωρίς να διημερεύουν – το Σάββατο 23 Μάη.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ