Παρασκευή 29 Μαΐου 2020ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 1078                                                                                                                                    Αθήνα 29/05/2020                     

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Απαντάμε στην προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ και το κεφάλαιο, να φορτωθεί για άλλη μια φορά η καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων.
Η νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση δείχνει τα «δόντια» της. Η πανδημία του κορονοϊού επιτάχυνε την εκδήλωσή της έπειτα από μία αναιμική ανάκαμψη της οικονομίας και ξεμπρόστιασε  παλιούς και νέους κυβερνώντες που από το πρωί μέχρι το βράδυ μας λιβάνιζαν για την «επιστροφή στην κανονικότητα».
Μία κανονικότητα που κανένα από τα προβλήματά μας δεν έλυσε, αντίθετα, πρόσθεσε νέα αντεργατικά μέτρα που θωρακίζουν το σήμερα και το αύριο των συμφερόντων και  απαιτήσεων του κεφαλαίου.
Το διαρκές πάγωμα των συλλογικών συμβάσεων, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη μη εφαρμογή όσων τελικά «καταφέρουν» να υπογραφούν, τα κατασταλτικά μέτρα ενάντια στη λειτουργία των συνδικάτων, τους αγώνες των εργαζομένων και τον περιορισμό του δικαιώματος της Απεργίας, η επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, οι απολύσεις και η ανεργία, φέρουν τη σφραγίδα όλων αυτών που πουλάνε «φούμαρα» στους εργαζόμενους για να εξασφαλίζουν, με όλους τους τρόπους, προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες για τα κέρδη τους.
Οι παλιές και οι νέες υποσχέσεις στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μετατρέπονται σε εκκλήσεις που συνοδεύονται με επιχειρήματα «περί έκτακτης και δύσκολης κατάστασης» για να φορτώσουν τα σπασμένα και το λογαριασμό της κρίσης σε μας τους εργαζόμενους και να ξαναβγούν λάδι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεπενδυτές.
Στον κλάδο μας η επίθεση της εργοδοσίας μεγαλώνει, για να χτυπηθούν όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει. Με εκατοντάδες εργαζόμενους σε αναστολή της σύμβασης, άλλους με μειωμένες ώρες εργασίας ή δουλειά στο σπίτι, με πετσόκομμα της κανονικής άδειας αλλά και εργαζόμενους σε αναστολή να δουλεύουν με την απειλή της απόλυσης. Επιχειρήσεις με φουλ βάρδιες και εντατικοποίηση, με ατέλειωτες ώρες δουλειάς με ελλειπή  μέτρα προστασίας.
Οι εργοδότες με τις πλάτες δημοτικών αρχών και της κυβέρνησης σχεδιάζουν τη διάλυση όσων συγκροτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει, «χτυπώντας» το σταθερό 5ήμερο-8ωρο ωράριο εργασίας με τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακαποθηκών από Δευτέρα ως Σάββατο. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο στόχαστρο της εργοδοσίας αλλά και των πολιτικών δυνάμεων που την υπηρετούν είτε στην τοπική διοίκηση, είτε στην κεντρική κυβέρνηση, το συλλογικά κατακτημένο δικαίωμα των εργαζόμενων του κλάδου να εργάζονται με 5ήμερο – 8ωρο από Δευτέρα ως Παρασκευή. Είναι πάγια επιδίωξή τους να το καταργήσουν, για να γίνουν οι εργαζόμενοι πιο φτηνοί και πιο ευέλικτοι προς όφελος της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των κερδών, σε έναν κλάδο που οι κεφαλαιοκράτες αντλούν τεράστια υπεραξία από τη δουλειά των εργαζόμενων.
Οι εργαζόμενοι έχουμε και γνώση και πείρα. Έχουμε δώσει μάχες που έβαλαν σοβαρά εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς.  Έχουμε και δύναμη.
Δεν πρόκειται να δεχτούμε την υπονόμευση των δικαιωμάτων και της ζωής μας. Δεν παραχωρούμε το σταθερό ωράριο εργασίας μας. Το υπερασπιζόμαστε μαζί με όλα μας τα δικαιώματα, διεκδικούμε τη διεύρυνσή τους με την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ.
Ο πλούτος που παράγουμε μας ανήκει!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή δράση. Η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι η μόνη προστασία για τη ζωή μας είναι η συσπείρωση και ο αγώνας. Είναι η διεκδίκηση με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την ασφάλιση, για τη διασφάλιση του εργατικού εισοδήματος, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για να απαλλαγούμε οριστικά από τους εκμεταλλευτές του δικού μας μόχθου.
Η ελπίδα μας βρίσκεται στη συσπείρωση στην Ομοσπονδία μας, τα συνδικάτα μας, στην  ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης απέναντι στο συμβιβασμό, την ηττοπάθεια, τη συναίνεση.
Η Ομοσπονδία μας αποφάσισε και καλεί στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 11 Ιούνη τα συνδικάτα μέλη της. Να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή και να φτάσει αυτή η απόφαση σε όλους τους χώρους δουλειάς, να γίνει το συλλαλητήριο, η μαζικότητα και η μαχητικότητά του υπόθεση  όλων των εργαζομένων του κλάδου.
                                                                                                                        
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας
Μένουμε δυνατοί και συνεχίζουμε τον αγώνα μας
Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΤΩN ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ
Στην Αθήνα, στο Σύνταγμα στις 7.00 μ.μ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ