Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 1211                                                                                                                         Αθήνα 06/09/2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ομοσπονδία μας απευθύνει κάλεσμα συντονισμού και οργάνωσης της πάλης, για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ελευθεριών του λαού. Για να σταματήσει ο λαός και οι εργαζόμενοι να γίνονται αυτοί και οι περιουσίες τους τα θύματα στον βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Τη ίδια στιγμή  η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο ψηφίζοντας νομοσχέδιο με τις “ανατροπές του αιώνα”, ένα έκτρωμα βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα των επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ, το οποίο στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ που ψήφισαν πλήθος άρθρων του νομοσχεδίου. Το μεγάλο κεφάλαιο απαιτεί εξαθλιωμένους εργαζόμενους για να εξασφαλίσει την ανάκαμψή του, δηλαδή τα κέρδη του. Γι’ αυτό θέλουν να ξεμπερδεύουν μία και καλή με το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τη συνδικαλιστική δράση.

Τη στιγμή που για άλλο ένα καλοκαίρι για λογαριασμό των κερδών των μεγαλοξενοδόχων , αεροπορικών εταιρειών, εφοπλιστών βλέπουμε τα πρωτόκολλα υγείας απέναντι στην πανδημία να γίνονται καπνός, ο λαός και οι εργαζόμενοι  είναι για άλλη μια φορά εκτεθειμένοι με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής. Αντί να στηριχτεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, αντί να υποχρεώσει η κυβέρνηση  τους εργοδότες να πάρουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, αντί να ενισχυθεί η ουσιαστική, επιστημονική ενημέρωση για την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού, επιδιώκει με την πολιτική της να αναγάγει την προστασία της Υγείας αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων.

Με αφορμή την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2022-2025 εντείνουν την επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στο φόντο της καπιταλιστική κρίσης. Καλούν τους εργαζόμενους να ζήσουν με τα 534 ευρώ της αναστολής που έχουν γίνει κανόνας και το ύψος του μισθού για την πλειοψηφία των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών την ίδια στιγμή που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, τα ενοίκια έχουν γίνει απλησίαστα, το εισόδημα εξανεμίζεται, οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών είναι προ το πυλών. Ακόμα και σε κλάδους με τεράστια κερδοφορία, όπως ο δικός μας του φαρμάκου, ο μέσος μισθός συμπιέζεται ολοένα, η εργοδοσία δεν υπογράφει την κλαδική σύμβαση, οι εργασιακές σχέσεις χειροτερεύουν και τα δικαιώματά μας ψαλιδίζονται. Σε αυτό το έδαφος, παράγεται η υπεραξία για τους εργοδότες, έτσι πραγματοποιείται η ανάπτυξη του κλάδου.

Η κυβέρνηση μετά το νομοσχέδιο – έκτρωμα ετοιμάζεται να ρημάξει ακόμα περισσότερο το ασφαλιστικό μέσω του νομοσχεδίου για τις επικουρικές συντάξεις.

Προωθούν το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, που μέσω της λεγόμενης “αυτονομίας” προωθεί την κατηγοριοποίηση των σχολείων φέρνει ένταση των ταξικών φραγμών και τη δημιουργία ενός σε όλα τα επίπεδα ταξικά διαχωρισμένου σχολείου. Θέλουν τα παιδιά των εργαζομένων με λίγες γνώσεις και γρανάζι στις μηχανές των κερδών τους.

Σε αυτές τις συνθήκες καλούμε τους εργαζόμενους να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Με τη δράση μας αποδυναμώνουμε τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό μέσα στους χώρους δουλειάς. Τα φαινόμενα εκφυλισμού, νοθείας, η καλλιέργεια του «κοινωνικού εταιρισμού» και διαλόγου που παπαγαλίζουν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των εργοδοτών αποτελούν θανάσιμο αντίπαλο των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Οι αυταπάτες που καλλιεργούν ότι με «υγιείς» επιχειρήσεις θα υπάρχει και ευημερία των εργαζομένων τσακίζονται από την ίδια τη πραγματικότητα αφού η ανάπτυξη των επιχειρηματιών προϋποθέτει εργάτες χωρίς δικαιώματα.

Παλεύουμε για ένα μέλλον φτιαγμένο στο μπόι των ονείρων μας χωρίς εκμετάλλευση – πολέμους – προσφυγιά. Για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στην εγκληματική πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων, των κυβερνήσεων τους, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ που ευθύνονται για τις νέες αιματοχυσίες και τα πολυπληθή ρεύματα προσφύγων όπως στο Αφγανιστάν μετά από 20 χρόνια κατοχής.

Καλούμε  όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους του κλάδου να οργανώσουμε την απάντηση μας. Να διεκδικήσουμε ζωή, όχι επιβίωση. Για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού. 

 Διεκδικούμε:

·        Μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας, 5μερο - 7ωρο - 35ωρο.

·        Κλαδική ΣΣΕ που να μας εξασφαλίζει διευρυμένα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Μπαίνουμε όλοι στη μάχη. Μαζί με την Ομοσπονδία μας, που παλεύει για το τώρα αλλά και για την προοπτική που θα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, σε πείσμα των αφεντικών και της κυβέρνησης που μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ - Η ΔΙΚΑΙΗ ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΓΩΝΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ!

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ - ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 6:00μμ, στην πλατεία ΧΑΝΘ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ