Πέμπτη 23 Μαΐου 2019


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:968                                                                                                                                            ΑΘΗΝΑ 23/05/2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε από το Σωματείο μέλος μας (ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ) για την απόλυση συναδέλφου στην φαρμακαποθήκη Northpharma.
Καταγγέλλουμε την επιχείρηση Northpharma, που ανήκει στον όμιλο φαρμακαποθηκών του κ. Λέλου για την παράνομη και εκδικητική απόλυση συναδέλφου στην εταιρεία. 
Όλο το προηγούμενο διάστημα η Northpharma ακολούθησε την πεπατημένη της μεγαλοεργοδοσίας του κλάδου. Εντατικοποίηση, απειλές κατά εργαζομένων, παράταση του εργάσιμου χρόνου πέραν του ωραρίου και χωρίς αντίστοιχη αμοιβή. 
Οι συνάδελφοι έπραξαν το αυτονόητο. Απευθύνθηκαν στο σωματείο τους και με παρέμβασή του έγινε προειδοποίηση στην εργοδοσία. Η επιθεώρηση εργασίας σε έλεγχο που διενήργησε διαπίστωσε σωρεία παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας και επέβαλε τα αντίστοιχα πρόστιμα. 
Σε απάντηση των παραπάνω μέτρων του σωματείου, η εργοδοσία προχώρα σε εκδικητική απόλυση συναδέλφου με στόχο το επόμενο διάστημα να απολύσει το σύνολο των παλαιότερων εργαζομένων. Τρομοκρατεί θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου. 
Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου και να ξαναγυρίσει στην δουλεία. Προειδοποιούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση εργαζόμενου πόσο μάλλον συναδέλφων που στοχοποιούνται για τη συνδικαλιστική τους δράση. 
Στηρίζουμε τον αγώνα του Σωματείου και του συναδέλφου για όποιες αγωνιστικές αποφάσεις πάρουν.
Καλούμε όλα τα Σωματεία μας και ειδικά στις περιοχές που υπάρχουν φαρμακαποθήκες του ίδιου ομίλου να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν με αντίστοιχες αγωνιστικές πρωτοβουλίες την μάχη που δίνουν οι συνάδελφοι μας στα Γιάννενα.
Απαιτούμε τώρα άμεση ανάκληση της απόλυσης. Να σταματήσει η τρομοκρατία.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ