Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
                                                                                                                                                                                    ΑΘΗΝΑ 28/06/2019

ΣΧΟΛΙΟ
''Σχετικά με την επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΑΥΦΕ''

Δεν μας εκπλήσσει ούτε η επίσκεψη ούτε το «ευχάριστο» κλίμα που υπήρχε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της διοίκησης του επαγγελματικού ΤΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ. Ούτε μας εκπλήσσουν τα περί «άριστης συνεργασίας» και «διευκόλυνσης τέτοιων προσπαθειών» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι γνωστό στον κλάδο ότι οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με αυτές του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με την τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετέτρεψαν το επικουρικό ταμείο σε επαγγελματικό παρά τις αντίθετες αποφάσεις της πλειοψηφίας των εργαζομένων και συνταξιούχων του κλάδου, υλοποιώντας κατά γράμμα την μνημονιακή αντιασφαλιστική νομοθεσία.
Είναι επίσης γνωστές οι συνέπειες για εργαζόμενους και συνταξιούχους αφού οι παροχές καταργήθηκαν πλήρως, οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 80% και το εφάπαξ κατά 64%.
Το «ασφαλιστικό μοντέλο του Πινοσέτ» που ξορκίζει ο  ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζεται και στηρίζεται και από την κυβέρνηση του και μάλιστα το δηλώνει ευθαρσώς η εκπρόσωπος του η κα Ράνια Σβίγκου.
Η επίσκεψη αυτή μας δίνει την ευκαιρία, για μια ακόμα φορά, να καταλάβουμε εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του κλάδου τι μας επιφυλάσσουν όλοι τους (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) μετά τις εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019 μπροστά στην κοινή στρατηγική τους  για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ