Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 1115                                                                                                                                         Αθήνα 09/10/2020

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι απαντήσεις της κυβέρνησης στη συγκέντρωση των μαθητών, σήμερα, ήταν άγρια επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και με άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να συναντηθεί με εκπροσώπους μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, δείχνει πώς εννοεί τον «διάλογο» που ζητούσε. Η αποφασιστική στάση των μαθητών και της σημερινής τους κινητοποίησης επιβεβαιώνει ότι οι μαθητές δεν το βάζουν κάτω. Η κυβέρνηση και τα επιτελεία της να είναι σίγουροι ότι θα πάρουν απάντηση, δε θα συνεχίσουν να αποφεύγουν να δώσουν απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα των μαθητών. 

Η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να μην ακούσει τα αιτήματα των μαθητών ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή καθώς το υπουργείο ήταν ζωσμένο με ΜΑΤ, τα οποία, αξιοποιώντας τη δράση μεμονωμένων ομάδων που δεν είχαν σχέση με τους μαθητές, επιτέθηκαν στη συγκέντρωση με χημικά απωθώντας τους από την είσοδο.

Ως εδώ! Τέρμα στο όργιο καταστολής που εξαπολύει η κυβέρνηση απέναντι σε όσους αγωνίζονται ακόμη και σε μικρά παιδιά με σκοπό να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει για τις μεγάλες ελλείψεις στα σχολεία, την άρνησή της να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών μας και όλων των εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία μας καλεί τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση καταγγελίας και καταδίκης της πολιτικής της καταστολής και της βίας απέναντι στους μαθητές σήμερα στις 6 μ.μ., έξω από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη (Μετρό Κατεχάκη).

Οι μαθητές δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα που δίνουν.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ