Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ

Αριθμ. Πρωτ: 591    19/10/2020

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ

ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ

TRADE  UNION  OF  MEDICINE, COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA, PIRAEUS & ISLANDS

Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760, φαξ 210 52.47.494, E- mail: syndfarm@yahoo.gr

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.grblog: oefsee.blogspot.gr Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

 

Συνάδελφοι,

Τις προηγούμενες μέρες δώσαμε συλλογικά τη μάχη απέναντι στην απόφαση της εταιρείας να απολύσει συνάδελφο νέα μητέρα, που απασχολείται μέσω ADECCO , μη ανανεώνοντας τη σύμβαση της.

Στη συνάντηση του Δ.Σ του Σωματείου  με τη Διοίκηση της εταιρείας, αυτή επικαλέστηκε «λάθη και αναξιοπιστία»  της συναδέλφου και προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι, προτείνοντας 3μηνη παράταση της σύμβασής της. 

Η εταιρεία Boehringer, λοιπόν, με τις επενδύσεις εκατομμυρίων που κάνει στην Ελλάδα, με τον αέρα των συγχαρητηρίων που πήρε από τον πρωθυπουργό της χώρας σε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της, δεν δίστασε να οδηγήσει στην ανεργία μια εργαζόμενη μωρομάνα. Επίσης, δεν διστάζει να είναι από τους πρωτοπόρους στον κλάδο όσον αφορά τους συμβασιούχους και τους εργολαβικούς, να είναι από τους μπροστάρηδες στην ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας.

Έτσι ενώ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της κερδοφορίας και της παραγωγικότητας, επιλέγει με τα παραπάνω να επιδεινώνει τους όρους της ζωής και της υγείας μας.  

Αλήθεια, αν η εταιρεία πιστεύει εμπράκτως στην προστασία της μητρότητας, όπως λέει, γιατί δεν εφαρμόζει στην ολότητά τους αυτά που προβλέπονται για τις συναδέλφους αορίστου χρόνου; Γιατί δηλαδή δεν προστατεύει και αυτήν, την συμβασιούχο συνάδελφο, για το 18μηνο;

Συνάδελφοι, μπορούμε από όλα αυτά να βγάλουμε ουσιαστικά συμπεράσματα και να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:

·         Οι εργοδότες που και στον κλάδο μας αξιοποιούν τους αντεργατικούς νόμους και απαιτούν κι άλλους, δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν ότι είμαστε όλοι μια οικογένεια. Αυτές τις μέρες  βάζουν στην ημερήσια διάταξη τα «ραβασάκια» και τις αξιώσεις του ΣΕΒ και των άλλων ενώσεων της μεγαλοεργοδοσίας, που η κυβέρνηση παραλαμβάνει, και ετοιμάζει τη νομοθέτηση νέων βάρβαρων αντεργατικών ανατροπών. Στο επίκεντρό τους βρίσκονται το παραπέρα χτύπημα στον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας και η ψήφιση νέου συνδικαλιστικού νόμου, που θα συνιστά ουσιαστικά νόμο δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης.

·         Ο ελιγμός της εταιρείας έγινε κάτω από την πίεση των εργαζομένων και του Σωματείου μας.

·         Η ποικιλία στις  μορφές εργασίας καθιστά τους εργαζόμενους  έρμαια των επιλογών της εργοδοσίας και έχουν  φροντίσει οι κυβερνήσεις τους γι’ αυτό.

·         Για τα «λάθη και την αναξιοπιστία» των εργαζομένων υπεύθυνη είναι η εργοδοσία με την εντατικοποίηση και το κυνήγι των στόχων που μας επιβάλλουν.

·         Τα  θεαματικά αποτελέσματα της δουλειάς μας τα παρουσιάζουν ως δικά τους, εμείς παίρνουμε  τα «μπράβο» και αυτοί παίρνουν τα bonus και τα εκατομμύρια που γεμίζουν τις «τσέπες» τους

Συνάδελφοι,

Εμείς δεν θα παρακάμψουμε την επιλογή  της συναδέλφου μας, να αποδεχτεί την τρίμηνη παράταση, αλλά ξέρουμε πολύ καλά, κάτω από ποιες συνθήκες οι εργαζόμενοι παίρνουν τέτοιες αποφάσεις. Επίσης η συγκεκριμένη επιλογή σε καμία περίπτωση δεν βάζει φρένο στον αγώνα και στις διεκδικήσεις μας απέναντι στην εργοδοσία. 

 

Συνεχίζουμε να παλεύουμε  για:

·         Την επιστροφή της συναδέλφου  μας στην δουλειά.

·         Την  ίση μεταχείριση  χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους τους εργαζόμενους. 

·         Την υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου μέχρι τέλους του έτους από όσους συνάδελφους  καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ή έχουν κλείσει τριετία. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

·         Την μη γενίκευση και παγίωση της τηλεργασίας, που εφαρμόζεται προσωρινά λόγω COVID, η οποία σβήνει τα όρια ανάμεσα στον εργάσιμο και τον μη εργάσιμο χρόνο, χτυπά την καρδιά των εργατικών μας δικαιωμάτων.

·         Οι αυξήσεις και τα bonus να είναι αντίστοιχα των αποτελεσμάτων στην Ελλάδα και πάντως μεγαλύτερα από τα περσινά.   

·         Σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση των εργαζόμενων, για την ασφάλειά τους στην εργασία.

Επιπλέον απαιτούμε μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός:

·         Η εταιρεία να μας ενημερώσει για τη νέα οδηγία σχετικά με τον σεισμό, γιατί η δέσμευσή της έχει γίνει από τον Ιούλιο του 2019. 

·         Να μας δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα  για τα  θέματα που έχουμε καταθέσει εγγράφως  και αφορούν ζητήματα υγείας και άλλα που αντιμετωπίζουν οι  εργαζόμενοι του εργοστασίου.

Συνάδελφοι,

Όλα τα παραπάνω μαζί με τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν και τους συναδέλφους των γραφείων της Καλλιθέας, μαζί με όλα τα προβλήματα των εργαζόμενων του κλάδου μας αλλά και συνολικά, θα τα παλέψουμε με κάθε μορφή πάλης που θα επιλέξουμε μαζί με το κλαδικό συνδικάτο και την ομοσπονδία μας. Το επόμενο διάστημα θα εκτιμήσουμε και θα διαμορφώσουμε τη στάση μας για την προώθηση των διεκδικήσεών μας.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ