Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 1118                                                                                                                           Αθήνα 22/10/2020

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η κυβέρνηση συνεχίζει να επιβεβαιώνει ότι εμείς οι εργαζόμενοι, ο λαός, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα πέρα από νέα βάρη και θυσίες για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, δίνοντάς τους επιπλέον ζεστό χρήμα από τη λαϊκή φοροληστεία ενώ λίγες μέρες πριν η απάντηση της ήταν:

 •         Να φτιάξει νέο πτωχευτικό νόμο για να μπορούν μας παίρνουν το σπίτι και τους μισθούς ευκολότερα
 •         Να βγάλει προγράμματα απασχόλησης ώστε να αποκτά η εργοδοσία φτηνά εργατικά χέρια με 200 ευρώ μισθό
 •         Να δίνει ζεστό χρήμα σε κλινικάρχες, σε ιδιωτικές εταιρείες μεταφορών, στις μεγάλες επιχειρήσεις
 •         Να δυναμώνει την καταστολή ενάντια σε όποιον αντιστέκεται. Να διαλύει εργατικές - λαϊκές συγκεντρώσεις, με χημικά και αύρες να χτυπάει εργάτες και μαθητές.

Η Ομοσπονδία μας όλο αυτό το διάστημα απαίτησε και συνεχίζει να απαιτεί από την κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα με αιτήματα ώστε:

 •         Να δυναμώσει το σύστημα υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε προσωπικό και εξοπλισμό. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές μονάδες υγείας.
 •         Να δυναμώσουν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς. Να τηρούνται και κυρίως να αυστηροποιηθούν τα πρωτόκολλα υγείας στους εργασιακούς χώρους που αποτελούν χώρους υπέρ μετάδοσης του ιού.
 •         Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα 
 •         Να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι με επίδομα ανεργίας 
 •         Να μη μειωθούν οι μισθοί καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης
 •         Να υπάρχουν τεστ κορονοιού δωρεάν σε όλους τους εργαζόμενους και να σταματήσει η έμμεση άσκηση πίεσης μέσω της ατομικής ευθύνης που οδηγούσε εργατικές οικογένειες να πληρώνουν τα τεστ από το υστέρημα τους
 •         Να μην εντατικοποιηθεί η εργασία λόγω της τηλεργασίας
 •         Να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να είναι ασφαλή σε συνθήκες πανδημίας. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές εταιρείες.
 •         Να προστατεύουν οι μαθητές στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς. Να γίνουν προσλήψεις σε δάσκαλους, καθηγητές, καθαρίστριες.

 Η κυβέρνηση απαντάει με καταστολή, με νόμους που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, με ισχυρά εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση. Αποκορύφωμα αυτές τις μέρες είναι οι κυβερνητικές διαρροές για το νέο συνδικαλιστικό νόμο. Με τοποθετήσεις του πρωθυπουργού αλλά και στελεχών της κυβέρνησης ετοιμάζονται να φέρουν έναν νόμο στα μουλωχτά και αιφνιδιαστικά. Έναν νόμο όπου θα ξεκινάει διώξεις απέναντι στο σωματείο μας, απέναντι στη συνδικαλιστική δράση. Ένα νόμο που θα μας απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα να οργανωνόμαστε, να διεκδικούμε και να βρισκόμαστε μέσα στους χώρους δουλειάς.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει μακρόχρονη πείρα, αποκτημένη μέσα από σκληρούς ταξικούς αγώνες και συγκρούσεις, στάθηκε όρθιο και δυνατό απέναντι σε πολλές και διαχρονικές προσπάθειες καταστολής από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους. Θα ματαιώσει και τώρα, στην πράξη, κάθε προσπάθεια να φιμωθούν και να κλειστούν οι αγώνες του σε γυάλα.

Η Ομοσπονδία μας καλεί σωματεία και εργαζόμενους να πάρουν αποφάσεις αγωνιστικής καταδίκης και απόσυρσης του νόμου. Δηλώνουμε «ως εδώ»! Δυναμώνουμε τις συλλογικές διαδικασίες ώστε κανένας εργαζόμενος να μη μείνει ανενημέρωτος. Να σημάνει συναγερμός στα Συνδικάτα, συνολικά στην εργατική τάξη. Να μην δεχτούμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων να γίνουμε σκλάβοι εμείς και τα παιδιά μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή ή για ελπίδες πως μπορεί κάτι να αλλάξει χωρίς τη δική μας αποφασιστική παρέμβαση. Παίρνουμε αποφασιστικά την υπόθεση στα χέρια μας για να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών απαιτεί έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης - όχι τις φιλανθρωπίες των φαρμακευτικών και των άλλων επιχειρήσεων - με κατάργηση στις επιχειρηματικής δράσης και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων του φαρμάκου. Απαιτεί η οικονομία και η παραγωγή να οργανώνεται στη βάση του επιστημονικού, κεντρικού σχεδιασμού, με κριτήριο και οδηγό την πλήρη και καθολική ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και τη φαρμακευτική περίθαλψη.

Όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει αυτό το νόμο, απαντάμε άμεσα με απεργία!

Να μην περάσει ο αιφνιδιασμός! - Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα.

Έξω το κράτος & οι μηχανισμοί του από τη λειτουργία & τη δράση των Σωματείων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ