Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

  ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:1231                                                                                                                                  Αθήνα 20/10/2021         

 

 

 Συνάδελφοι , συναδέλφισσες ,

Η Ομοσπονδία μας συμμετέχει με όλες της τις δυνάμεις στα πανεργατικά συλλαλητήρια 4 Νοέμβρη, στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ., μαζί με Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα από όλους τους κλάδους, για να δυναμώσει ο αγώνας  για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής, να μείνει στα χαρτιά ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη.

Και εμείς, οι εργαζόμενοι στο φάρμακο, γνωρίζουμε καλά τις «διευθετήσεις» των φαρμακοβιομήχανων, των ιδιοκτητών των φαρμακαποθηκών, της εργοδοσίας στα φαρμακεία, που χρόνια τώρα προσπαθούν να χτυπήσουν τα δικαιώματα μας, με την κατάργηση του 5νθήμερου, τις δήθεν «εθελοντικές» υπερωρίες, τις μαζικές απολύσεις, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, ακόμα και μέσα στην περίοδο της πανδημίας. Σε αυτά τα σχέδια θέλει να «λύσει τα χέρια» ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη.

Εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου, χωρίς εμάς κανένα εργοστάσιο, αποθήκη, φαρμακείο, ιατρική ενημέρωση δεν μπορεί να λειτουργήσει.  Δε δεχόμαστε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, εποχή αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, με εξαντλητικές βάρδιες, ατέλειωτες ώρες με την τηλεργασία, χωρίς ΣΣΕ, το εισόδημα μας να εξαντλείται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, αφού ενοίκια, τιμολόγια, εισιτήρια των συγκοινωνιών, όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα, την ίδια στιγμή, που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες βουλιάζουν στα χρέη.

Ο νόμος-έκτρωμα  4808/2021 που ψήφισε η κυβέρνηση έρχεται να δώσει συνέχεια και να απογειώσει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων, με κορυφαία την κατάργηση του 8ωρου!

Δεν πάει άλλο!

Καλούμε  όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους του κλάδου να οργανώσουμε την απάντηση μας. Να διεκδικήσουμε ζωή, όχι επιβίωση.

 Διεκδικούμε:

·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων.

·         Μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας, 5μερο - 7ωρο - 35ωρο.

·         Κλαδική ΣΣΕ που να μας εξασφαλίζει διευρυμένα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

·         Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. Όχι στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Ναι στο δικαίωμα της απεργίας.

Μπαίνουμε όλοι στη μάχη. Μαζί με την Ομοσπονδία μας, που παλεύει για το τώρα αλλά και για την προοπτική που θα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, σε πείσμα των αφεντικών και της κυβέρνησης που μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο. Προετοιμάζουμε πανεργατική πανελλαδική απεργία.

Καλούμε  όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους του κλάδου να  συζητήσουν και να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις. 

Για να δυναμώσει η κοινή δράση και ο αγώνας των συνδικάτων. Για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής. Για “να μείνει στα χαρτιά” ο νόμος Χατζηδάκη. Για τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων.

Δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε στις αντεργατικές διατάξεις!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 7μ.μ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ